Monte dei Paschi, Hazine sermayenin yüzde 12,5'ini daha satıyor

Muqe

New member
MİLANO – Hazine'nin hamlesi Monte dei Paschi'ye ulaştı: Sienese bankasının kamu kasasından kurtarılan %12,5'lik başka bir hissesinin hızlandırılmış emir toplama prosedürüyle satışı ve şimdi yeniden başlatılarak piyasaya sürülmesi.

Hareket, Kasım ayında gerçekleşen ve kamu payını %39,2'ye getiren %25'lik hissenin satışının ardından geldi. Bu nedenle Siena'dan bir adım daha uzaklaşıldığında sermayenin %26,7'sine düşecek: Haziran 2024'e kadar AB tarafından kabul edilen yeniden özelleştirme hedefiyle %64'ten başladı.

Piazza Affari'nin kapanmasıyla Ekonomi Bakanlığı, “bankalardan oluşan bir konsorsiyuma” güvenerek Banca Monte dei Paschi di Siena'nın 157 milyon ve biraz daha adi hisselerini satmak için sözde “Hızlandırılmış Defter Oluşturma” başlattığını duyurdu. BofA Securities, Citigroup Global Markets Europe AG, Jeffries ve Mediobanca'nın Ortak Küresel Koordinatörler ve Ortak Talep Sorumluları olarak bir araya gelmesiyle, söz konusu hisselerin İtalya'daki nitelikli yatırımcılara ve yabancı kurumsal yatırımcılara plase edilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.”






Bu satış da tamamlandıktan sonra Mef, bankalara “Ortak Küresel Koordinatörlerin ve Ortak Talep Düzenleyicilerin rızası olmadan ve piyasaya göre muaf tutulmadıkça 90 günlük bir süre boyunca piyasada Banka'nın daha fazla hissesini satmama” taahhüdünde bulundu. pratik” .

Aynı pazardaki satış koşulları henüz bilinmiyor: Diğer şeylerin yanı sıra, bankanın temettüye geri döndüğünü ve eski temettü tarihinin 20 Mayıs olarak planlandığını düşünün. Yani şimdi çıkmakla Hazine'nin parayı nakde çevirmekten vazgeçmesi gerekecekti.