Ukraynalı aktivistler Paskalya öncesinde boykot çağrısında bulundu

RAM

New member



2022'de Ukrayna'ya yapılan saldırıyla birçok uluslararası şirket Rusya'dan çekildi, Mondelez çekilmedi. Ukraynalı aktivistler artık sonuçların alınmasını talep ediyor.


Ukraynalı aktivistler, Edeka ve Rewe'nin Milka çikolatasını raflarından yasaklaması gerektiğini talep ediyor. Bu, “Redaktionsnetzwerk Deutschland” (RND) tarafından aktivist STK Vitsche'nin süpermarket devlerine yazdığı bir mektuba atıfta bulunularak bildirildi. Arka planda Milka'nın ABD'li ana şirketi Mondelez'in, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlık savaşına rağmen hala Rusya'da aktif olduğu görülüyor.


Mondelez, Rusya'daki faaliyetlerini azaltma vaadinin aksine ülkede üç fabrika işletmeye devam ediyor. Vitsche mektupta “RND”yi eleştiriyor: “Mondelez gibi şirketler Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü yasadışı savaşı dolaylı olarak finanse ediyor.”


Ukrayna hükümetine bağlı Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NACP), Mondelez'i geçen Mayıs ayında “savaşın uluslararası sponsorları” listesine ekledi. Milka'nın yanı sıra Oreo, Toblerone ve Ritz gibi markalar da gruba dahildir.


Haziran 2023'te Mondelez, “Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırıyı” kınadığını söyledi. Yine de şirket Rusya'da gıda sunmaya devam ediyor ve “ortalama vatandaşın temel gıdası olan uygun fiyatlı, raf ömrü uzun ürünler”e odaklanıyor.