Çinli bilim insanlarının araştırması, hangi içkinin Kovid’e karşı gözetici tesir yaptığını belirledi

RAM

New member
Çinli bilim insanlarının araştırması, hangi içkinin Kovid’e karşı gözetici tesir yaptığını belirledi
Shenzhen (Şenzen) Kangning Hastanesi ve Güneybatı Hastanesi’den Çinli bilim insanlarının yürüttüğü araştırmanın, alkol tüketimi ile Kovid kontaklı riskler içinde bir irtibat yakaladığı duyuruldu.


Araştırmada Britanya’nın Biobank bilgi tabanından yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559’u Kovid’e yakalanan 473 bin 957 şahısla ilgili kayıtlar incelendi.


473 bin 957 kişi kümelere bölündü


Bu şahıslar içki içmeyenler, eski içiciler, halihazırda içenler ve içme sıklığına göre kümelere bölündü.


Küçük bir kadeh şarabın 1.5 ünite, bir bardak alkol hacmi yüzde 3.5’tan düşük biranın iki ünite sayıldığı Britanya’da haftada 14 üniteden az içilmesini tavsiye eden kriterler, referans noktası alındı.

Unorthodox preventative measureshttps://t.co/BxHW3xPSDh

— RT (@RT_com) January 23, 2022



‘Kırmızı ve beyaz şarap ile şampanya koruyor’


Alkollü içkilerin hiç bir çeşidini epeyce içmenin sağlıklı olmadığı ikazını ihmal etmeyen araştırmacılar, kırmızı şarap, beyaz şarap ve şampanyanın Kovid riskini azaltma ihtimali bulunduğu kararına ulaştı.


Frontiers in Nutrition isimli mecmuada yayımlanan araştırmaya nazaran ‘kriterlerin üzerinde yahut iki katı üzerinde kırmızı şarap tüketimi yahut kriterler dahilinde yüksek alkollü şarap tüketiminin düşük sıklığı (haftada 1–2 kadeh) veyahut kriterlerin üzerinde beyaz şarap ve şampanya tüketiminin yüksek sıklığı’, Kovid’e karşı kollayıcı rol oynuyor.


Araştırmada Kovid kaynaklı ölümlerle alkollü içki içme durumu, sıklığı, ölçüsü, içkilerin alt tipleri içinde irtibat olmadığı açıklandı.


‘Sadece kriterlerin üzerinde yahut 2 katı üzerinde tüketildiğinde koruyucu’


Alkol tüketim sıklığı ne olursa olsun, muhtemelen en yüksek fenolik bileşik konsantrasyonlarının bulunmasından dolayı kırmızı şarabın Kovid’e karşı kollayıcı tesiri dikkat çekerken, yalnızca kriterlerin üzerinde yahut 2 katı üzerinde tüketildiğinde gözetici tesirin devreye girmesi, araştırmanın bir öbür çarpıcı yanı oldu.


Araştırma, öbür içkileri sevenler için hayal kırıklığı oldu


Fakat araştırmanın bira, elma şarabı ve Britanya’da ‘spirits’ kategorisine sokulan brendi, votka, absent, cin, rom, tekila, viski üzere içkileri sevenlere makus haberi var.


‘Bira, Kovid riskini artırıyor’


Tüketimi sıklığı ve ölçüsü ne olursa olsun, bira ve elma şarabı içmek Kovid riskini artırdı’ denilen araştırmada, ötürüsıyla şu tavsiyede bulunuldu:


“Halk sıhhati rehberliği, bira, elma şarabı ve ‘spirits’ tüketicileri içinde sağlıklı hayat şekli alışkanlıklarını ve tercihli siyasetleri savunarak Kovid riskini azaltmaya odaklanmalıdır.”