Elektrikli otomobiller üzerindeki tarife anlaşmazlığı: Çin, AB ticaret engellerini inceliyor

RAM

New member



Çin elektrikli otomobillerine uygulanan tarifelerle ilgili anlaşmazlık bir sonraki tura giriyor. Pekin şimdi AB'ye karşı bir soruşturma başlatmak istediğini duyurdu.


Avrupa ile ticaret anlaşmazlığında, Çin artık Avrupa Birliği'ne karşı soruşturmalar yürütüyor. Pekin Ticaret Bakanlığı Çarşamba günü AB'nin eylemlerinden kaynaklanan “ticaret ve yatırım engelleri” hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu. Geçmişte Brüksel, kilit Çin sektörlerine yönelik devlet sübvansiyonları hakkında bir dizi soruşturma başlatmıştı – Pekin defalarca karşı önlemlerle tehdit etti.


Çin bakanlığı, lokomotifler ve fotovoltaik ve rüzgar santralleri için ekipmanlar dahil olmak üzere makine ve elektrikli malların ithalatı ve ihracatı ile ilgili olarak ülkenin ulusal ticaret odasından gelen bir şikayeti takip ettiğini söylüyor. Soruşturmanın Ocak 2025'e kadar sürmesi planlanıyor ancak üç ay daha uzatılabilir.


Brüksel yakın zamanda Çin'de üretilen elektrikli otomobillere başlangıçta geçici olarak uygulanacak ve sonbaharda yürürlüğe girebilecek artırılmış tarifeler uyguladı. Bu, Pekin tarafından sert bir şekilde eleştirildi.