Estonya, Ukrayna ordusuna taşınabilir sahra hastanesi tedarik etti

RAM

New member
Estonya, Ukrayna ordusuna taşınabilir sahra hastanesi tedarik etti
Rusya‘nın Ukrayna’yı istila edeceği teziyle Kiev’e yapılan askeri yardım sevkiyatı sürüyor.

Facebook hesabından açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Estonya’dan Role-2 tipi taşınabilir sahra hastanesi aldıklarını belirtti.

Malyar, “Almanya ve Estonya’nın yaralılarımızın tedavisinde ve askeri tıp alanında bize sağladığı yardımları epey kıymetli buluyoruz. birebir vakitte yaralıların daha az olmasını istiyoruz ve bu niçinle bu yardımla bir arada NATO Dayanak ve Sevkiyat Ajansı’ndan silah alımının kilidinin Ukrayna için açılacağını umuyoruz” tabirlerini kullandı.

Malyar, Estonya’dan taşınabilir sahra hastanesini alırken Almanya’nın yardımının da tesirli olduğunun altını çizdi.

Daha evvel Almanya hükümeti, Ukrayna’da taşınabilir sahra hastanesi inşa edilmesi için 5.3 milyon euro fiyatında yardım aktarmıştı.

Batılı ülkeler, 2021 sonbaharından bu yana Rus ordusuna Ukrayna hududuna asker yığma suçlamaları yönelterek Rusya’nın Ukrayna’yı istila edeceğini tez ediyor. Batı, bunu münasebet göstererek son devirde Kiev’e epey önemli ölçüde mali ve askeri yardım sağlıyor.

Rusya, bu argümanları kesin bir lisanla ve defaatle reddederken ABD ve NATO’dan güvenlik garantileri sunmalarını talep ediyor.