Fincantieri'nin başkanı Claudio Graziano evinde ölü bulundu

Muqe

New member
MİLANO – Fincantieri'de yas: Başkan vefat etti, Claudio Graziano.

Yakın zamanda karısını kaybeden Graziano, bu sabah Roma'daki evinde, intihar ettiği hipotezini güçlendiren bir not ve silahla birlikte ölü bulunacaktı. Ani haber borsa üzerinde anında etki yarattı ve parlamento yelpazesinde hissedilen tepkilere yol açtı.

Tepkiler

Şirket “muazzam bir acı ifade ediyor Grup Başkanı General Claudio Graziano'nun büyük ve kapatılamaz bir boşluk bırakan ani vefatı nedeniyle”, şirketten gelen resmi bir tepkiyi okuyor. “CEO ve genel müdür Pierroberto Folgiero, Yönetim Kurulu, Yasal Denetçiler Kurulu Fincantieri'nin yöneticileri ve tüm çalışanları bunu duyguyla anıyor olağanüstü insani ve mesleki nitelikler Bu da onu uzun kariyeri boyunca her zaman farklı kıldı.”

Meloni: “Şok oldum”. Tajani “konuşmuyor”

Siyasi dünyadan da taziye mesajları hemen geldi.

Ayrıca Başbakan Giorgia Melonisesini duyuruyor: “General Claudio Graziano'nun trajik vefat haberi beni şok etti. Devletin dürüst bir hizmetkarı aramızdan ayrılıyorHayatı boyunca Milleti, Silahlı Kuvvetleri ve Kurumları özveri, yeterlilik ve profesyonellikle onurlandıran -Palazzo Chigi tarafından yayınlanan bir bildiride okuduk- kendi adıma ve tüm Hükümet adına başsağlığı dileklerimi ve taziyelerimi iletmek isterim. ailesine ve sevdiklerine yakınlık”:

Kendini “Konuşmayan” olarak tanımlıyor Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio TajaniAB Ekonomi Komiseri'nin oldukça ilgili tonlarında, Paolo Gentiloni: “Şok oldum – X'in üzerine yazıyor –. Devletin hizmetkarı, Avrupa yanlısı bir Piedmontlu, bir dost. Elveda Claudio, huzur içinde yatıyor.”

“Şok oldum ve şok oldum” diyorlar Oda başkan yardımcısı Giorgio Mulè, “her şeyden önce erkeği, nazik ve ironik kişiyi, onu farklı kılan zarafet ve saygı özelliğini hatırlatıyor. General Graziano, bir nesil asker yetiştirip şekillendirdiğini ekliyor: Onlara “General Graziano'nun çocukları” diyorlar ve yetenek ve vatan sevgisi açısından onun en iyi mirasını temsil ediyorlar”. Senato Başkanı Ignazio La Russa“Ulusal ve uluslararası kurumlarda çok önemli görevlerde bulunan, her yerde haklı başarılara imza atan ve tanınan, gerçek bir dost” ve “Devletin yiğit bir hizmetkarı”nı anıyor. Haberin “bizi hayrete düşürdüğünü” belirtiyor Oda Başkanı Lorenzo Fontana“nitelikler, hazırlık ve yeterlilik”ten bahsediliyor. Senato Başkan Yardımcısı Licia Ronzulli, Graziano'nun “ülkemizin adını yurtdışında, özellikle Avrupa'da nasıl yüksek tuttuğuna” dikkat çekiyor.

“Ailesine derin başsağlığı ve yakınlık dileklerimle” Eylemden Sorumlu Bakan Yardımcısı Ettore Rosato. “Graziano hayatını ülkesine hizmet ederek geçirdi ve bizi Avrupa'da bile İtalyan olmaktan gururlandırdı” diye anımsıyor Raffaella Paita, Italia Viva'nın koordinatörü Sırasında Maria Elena Boschi onların “profesyonelliğini, titizliğini ve nezaketini” anlatıyor. Meclis Savunma Komitesi Başkanı, Nino Minardo, “ülke için korkunç bir kayıptan” bahsediyor; PA bakanı, Paolo Zangrillo, bir “Devlet hizmetkarının” “olağanüstü yeteneklerini” hatırlatıyor. Ve liderden M5S adına “ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve yakınlık” geliyor Giuseppe Conte. “O gerçekten ülke için bir değerdi” diye anımsıyor Debora Serracchiani Demokrat Parti'nin.

Başlığın kırmızısına dalış

Bu ani haber, Piazza Affari'de (canlı takip) listelenen Fincantieri hisseleri tarafından memnuniyetle karşılandı; kırmızıya doğru bir dalış ve hafifçe yükselen ana listeye kıyasla yaklaşık yüzde 3 puanlık bir kayıp.

Eski savunma genelkurmay başkanı ve AB askeri komitesi başkanı Graziano, 2022 yılında Fincantieri'nin başkanlığına atanmıştı. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce, gemi inşa grubunun 2027'ye yönelik endüstriyel planı, sütunlarıyla birlikte resmi olarak pazara sunuldu. ana faaliyet alanını geliştirmeyle birleştiren dijital platformlar gemi sahiplerinin tüm yaşam döngüleri boyunca işletme maliyetlerini azaltarak gemilerin yönetimini kolaylaştıran; sistemler entegrasyonu Fincantieri'nin faaliyet gösterdiği çeşitli sektörler arasında; liderliğin fethi sıfır emisyonlu gemiler ve mali disiplin.