Gıda Atıkları: Roma, Reggio Emilia ve Pesaro En Erdemli Şehirler

Muqe

New member
Roma, Reggio Emilia ve Pesaro: 2024'te gıda atıklarının aksine en aktif ve erdemli İtalyan şehirleridir.. Beyan ediyor Gitmek için çok iyiile işbirliği içinde araştırma yapan YouGov Işıkları ve gölgeleri vurgulamak için İtalyanların yemekle ilişkileri. İl başkentlerinde 2024 yılında tasarruf edilen yemek sayısını boyut olarak bölerek analiz eden Dergi Up'a göre, Yarımada'da yaygın bir katılım ortaya çıkıyor. Büyük şehirlere bakmak, Roma ilk etapta konumlandırılmıştır, ardından MilanoTurinCenova Ve Bologna. Bu kent merkezlerinde, anti -güdümlülerin farkındalığı ve benimsenmesinde sürekli büyüme vardır. Reggio Emilia bunun yerine orta şehirlerin sıralamasına öncülük eder, ardından ModenaVeronaCagliari Ve Padua. Burada vatandaşların aktif katılımı, katı bir katılımcı operatörler ağı tarafından destekleniyor. En çok içerilen gerçekler bile önemli bir rol oynar. KAFA Pesaroardından KamaPavyaPisa Ve Lake. Daha düşük mutlak sayılara rağmen, bu şehirler güçlü bir yerel hassasiyet ve inisiyatif için yüksek yapışma göstermektedir.

Ancak, bir yandan tema duyulursa – görüşmecilerin% 99'u israfı azaltmanın önemini kabul eder – diğer yandan Üç İtalyandan biri (%31) haftada en az bir kez yiyecek atmayı kabul ediyor. Güney İtalya'da% 38'e yükselen ve küçük çocuklu ebeveynler arasında% 44'e ulaşan yüzde. Aksine, 55'in üzerinde en erdemli gibi görünüyor% 34 ile asla yiyecek boşa harcamadıklarını beyan eder. Ama bu, besin somut bir şekilde fırlatmaya yol açar? Ankete katılanların% 41'i buzdolabında veya kilerin raflarında ürünleri unuttuklarını itiraf ediyorkuzeybatıda bir zirve ile (%47). Ardından, özellikle kuzeydoğuda sık görülen son teslim tarihleri ve evde pişirilen aşırı kısımlar, adalarda ve ülkenin güneyinde daha yaygın bir davranış. “Konuyla ilgili farkındalık artıyor, ancak öğrendiğimiz şey, insanların hala atıkların nasıl azaltılacağı hakkında yeterince bilgiyi bilmiyorlar. – Mirco Cerisola, Ülke Direktörü İtalya Gitmek İçin Çok İyi – İster günlük harcamalar, ister evde tüketici alışkanlıklarında bir uygulama veya bir değişiklik olsun, çok şey yapılabilir. Bölgesel ve kültürel farklılıkları dikkate alarak, gıda atıklarını azaltarak insanların tasarruf etmelerine ve gezegeni korumalarına yardımcı olmalıyız “.

Alışveriş söz konusu olduğunda İtalyanların% 72'si ürünlerin son tarihlerini düzenli olarak kontrol edinAncak dikkat, bunu ilan eden 18-24 yaşında sadece% 60'ının en gençleri arasında yer alıyor. Planlama sınırlı kalır: sadece% 27'si haftalık yemekleri önceden düzenler ve% 55'i bir alışveriş listesi kullanır. Pozitif sinyaller, son kullanma sonlarına yakın ürünlere dikkatden ortaya çıkıyor:% 32'si gönüllü olarak atıkları azaltmak için onları seçin. İyi haber şu ki, bir kez pişirildikten sonra, çoğu İtalyan yiyecek boşa harcamamaya çalışıyor:% 78'i bunu sonraki günlerde tükettiklerini söylüyor, özellikle merkezde yaygın bir uygulama (% 82). % 53'ü, özellikle Kuzey Batı'da (% 60) dondurur. % 43'ü artıkları yeni tariflere dönüştürürken,% 16'sı onları özellikle Güney'de (% 20) ve adalarda (% 22) akrabalar, arkadaşlar ve tanıdıklarla paylaşıyor.