İşletme maliyetleri beyanı: Süresi ne zaman doluyor?

RAM

New member



Birçok ev sahibinin bir elektrik faturası hazırlaması uzun zaman alır. Süre ne zaman doluyor ve sonrasında ne olacak?


Mevcut kira bedeline ek olarak aylık işletme gideri avansı öderseniz ev sahibiniz bir yıl içerisinde işletme gideri beyanını hazırlamakla yükümlüdür. Bu bildirimin kiracıya gönderilmesinin ardından üç yıllık bir zaman aşımı süresi gelir.


Hemen hemen tüm taleplerde olduğu gibi, elektrik faturası kiracıya ulaştığında üç yıllık zaman aşımı süresi başlar. Bu süre her zaman yıl sonunda sona erer. 2024'ün herhangi bir noktasında 2023'e ait elektrik faturasını alırsanız zaman aşımı süresi 31 Aralık 2027'ye kadar sürer.


Bu süre, muallak tazminatlar ödenmeden sona ermişse, bunlar da sona erer. Ev sahibiniz bu üç yılın sonunda sadece ek masraflardan kaynaklanan eksik bir tutarın ödenmesini talep ederse, zamanaşımı savunması olarak adlandırılan savunmayı ileri sürebilirsiniz. İddianın yasallığı artık kontrol edilmeyecektir.


Borcunuz varsa, talepleriniz zaman aşımına uğramadan önce harekete geçin. İlgili mahkemeye ödeme talebinde bulunarak veya ödeme emri talebinde bulunarak zaman aşımını kesebilirsiniz.


Zamanaşımı süresi fatura dönemi ile karıştırılmamalıdır. Bir fatura dönemi sona erdiğinde, ev sahibinin ek maliyetlere ilişkin bir beyanname hazırlaması için on iki ayı vardır. Bu nedenle 2023 beyanını Aralık 2024'e kadar kiracıya gönderecektir. Bunu genellikle 30 günlük bir inceleme ve ödeme dönemi takip eder. Kiracı ideal olarak bu süreyi elektrik faturasını yakından incelemek ve muhtemelen herhangi bir yardım teklifinden yararlanmak için kullanmalıdır. Şekilsel ve maddi hatalara 12 ay içerisinde itiraz edebilirsiniz.


Ev sahibi, elektrik faturası için bir yıllık sürenin geçmesine izin verirse, kiracıdan ek talepte bulunma hakkını kaybeder. Ancak kiracının fazla para ödediği ortaya çıkarsa, fatura süresi geçmiş olsa bile ev sahibi bu bakiyeyi geri ödeyecektir. Olası fazla ödemenin tespiti için kiracının fatura hakkı bulunmaktadır.


Gerekirse kiracı, ev sahibine fatura düzenlemesi için dava açma hakkına sahiptir. Elektrik faturaları konusunda herhangi bir sorunuz varsa veya tavsiyeye ihtiyacınız varsa, tüketici danışma merkezlerine veya Alman Kiracılar Birliğine de başvurabilirsiniz.