İspanyol bakan ‘İngiltere yahut Almanya değiliz, sonumuz olur’ diyerek uyardı: Et tüketimini azaltın

RAM

New member
İspanyol bakan ‘İngiltere yahut Almanya değiliz, sonumuz olur’ diyerek uyardı: Et tüketimini azaltın
bununla birlikte komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinin de başkanı olan İspanya Tüketim Bakanı Alberto Garzon iklim krizinin tesirlerini azaltmak, çölleşme sürecini yavaşlatmak ve turizmi korumak için et tüketimini azaltmanın kilit değerde olduğunu söylemiş oldu.


İspanyolların et yemenin etrafa etkisinin artık farkına varması ve yeme alışkanlıklarını buna uygun olarak değiştirmesi gerektiğini belirten Garzon, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte şunları söylemiş oldu: “İnsanlar sera gazlarının iklim değişikliğindeki rolünü biliyor lakin bu gazları sadece araba ve ulaşımla ilişkilendiriyorlar. Et tüketim zincirinin tesirlerinin, bilhassa de bifteğin göz önünde bulundurulması yeni yeni başladı. Başka ülkeler bu hususta ileride lakin İspanya’da bu bir tabuydu.”

Si pones en el buscador "entrevista de Garzón para The Guardian"la encuentras.https://t.co/R0f8kY3DFJ

— Jose Miguel aka Indiankoko (@aka_indiankoko) December 26, 2021



İçinde bulundukları coğrafyanın ülkeyi iklim krizine karşı kıymetli ölçüde müdafaasız hale getirdiğini anlatan Garzon,”Harekete geçmezsek uğraşmak zorunda kalacağımız tek şey iklim değişikliği olmayacak. Üç krizle karşı karşıya kalacağız: Biyoçeşitliliğin kaybı, kirlilik ve iklim değişikliği” sözlerini kullandı.


“Bu durum İspanya üzere bir ülkenin sonu olur” diye uyaran Garzon şu biçimde devam etti: “İspanya, Akdeniz havzasında. İngiltere yahut Almanya değiliz. Çölleşme ülkemiz için büyük bir sorun zira turizm gelirlerine fazlaca bağımlı. Sonuçta çöl ziyareti, Costa del Sol ziyareti kadar cazibeli gelmez.”


Et tüketimini büsbütün bitirme değil azaltma ve yenilen etin kalitesinden emin olma daveti yapan Garzon asıl sürdürülebilir olmayan şeyin devasa çiftlikler olduğuna dikkat çekti.


İspanya’da nüfusun olmadığı köylerde 4 bin, 5 bin ya da 10 binlik sürülerin yerleştirildiğini söyleyen Garzon bunun etraf kirliliğine yol açtığını ve hayvanlara makûs muamele edildiği için etin kalitesinin de düştüğünü anlattı.


Temmuzda da benzeri bir davet yapan Garzon, İspanyolların haftada 1 kilogramdan fazla et tükettiğini ve bunun başka AB ülkelerindeki tüketimden kat kat fazla olduğunun altını çizdi.