Italgas'ın kar atışları ve başlık teşekkürler. “Yıl büyüme adına açılır”

Muqe

New member
MilanoItalgas Yürüyüşü vites yapıyor ve yıla harika bir tarzda başlıyor. İlk üç ay, 459,3 milyon avro toplam düzeltilmiş gelir ile kapandı, yüzde 6,5, 345.3 milyon brüt işletme marjı (+% 6) ve net kar ayarlanan ve% 12.8 artışla 132.6 milyona yükseldi. “2024 olağanüstü sonuçtan sonra, yeni yıl da grubumuz için büyüme ve sağlamlık adına açılıyor” diyor CEO Paolo Gallo. Şimdi dikkat edin, 2. Gaz Ağıİlk çeyrekte ve yeni ağın entegrasyon çalışmasında mükemmelleştirilmiş, zaten kata göre başladı. Piazza Affari'de başlık, analistlerin beklentilerinin en iyi sonuçlarını kutluyor ve kendilerini FTSE MIB'nin en üstüne konumlandırıyor.

Italgas, 2024'te yarım milyar kar. Gallo: “Olağanüstü Büyüme Yılı”

12 Şubat 2025

160 milyondan fazla teknik yatırım

Operasyonel faaliyetten elde edilen nakit akışı, 412.1 milyona eşit, yatırımları karşılamak için fazlasıyla yeterlidir ve çeyrekte 200 milyondan fazla net mali borcun azaltılmasını açıklar. Özellikle, Teknik Yatırımlar 2025'in ilk üç ayından, yaklaşık 140 km gaz dağıtım ağı oluşturulmasıyla 165.7 milyon avroya ulaşırken dijital dönüşüm faaliyetleri devam etti.

2i gaz retinin entegrasyonu başladı

2i Gaz retinin satın alınmasıyla grup oldu. Avrupa'da Gaz Dağıtımının İlk Operatörü6.500'den fazla çalışanı ile İtalya'da ve Yunanistan'da 12.9 milyon müşteri 154.000 kilometre ağ ve her yıl 13 milyar metreküpten fazla gaz dağıtıldı. Şirketin entegrasyonu, bilgi sistemlerinden başlayarak, ağ ve süreçlerin dijitalleştirilmesinden başlayarak “2024-2030 stratejik planı doğrultusunda” başladı. Satın alma hizmetindeki sermaye artışına gelince, yönetim bunu ilk yarının sonuna kadar kapatmayı amaçlamaktadır. “Bir sonraki adım – Gallo analistlerle konuşarak hatırlıyor – gerçek birleşmenin olacağı 1 Temmuz'dur”. Operasyon daha sonra Yaklaşık 600 bin metrenin (PDR) dağılmasıAntitrustust tarafından sipariş edildiği gibi ve “regülatör gereksinimleri doğrultusunda” veya Ekim ayına kadar tamamlayacaktır. Grup, hesaplar üzerindeki göreceli etkilerin 2026'nın başında gerçekleşeceğini söylüyor.

2025'te en az 1,12 milyar operasyonel kar

Yönetim, 1 Nisan 2025'ten itibaren dokuz ay boyunca 2i Gaz retinin katkısını içeren yılın rehberliğini onayladı. Italgas, 2025'i yaklaşık 2.45 milyar için düzeltilmiş gelirlerle, 1.80 ve 1.85 milyar arasında brüt bir işletme marjı ve 1.12 ve 1.16 milyar arasında ayarlanmış bir çalışma karı ile kapanmayı planlıyor. Yaklaşık 1,2 milyar tahmini teknik yatırım ve yaklaşık 10.8 milyar net mali borç.