Kullanım, üretim sektörü tekrar frenler. “Düzensiz bir şekilde tanıtılan görevler”

Muqe

New member
Ülke ekonomisinde% 10,2 ağırlığındaki ABD imalat sektörü, Nisan ayında üst üste ikinci ay için bir daralma suçlıyor. Çünkü ithal varlıklar üzerindeki görevler tedarik zincirlerine bir zorlanma Fiyatları fabrikada tutarak ve bazı şirketleri itfaiye işçileri için teşvik ederek.

Tedarik Yönetimi Enstitüsü (ISM), özellikle üretim KOBİ endeksinin 5 ay boyunca minimumda düştüğünü korur 48.7 puanla yemek (Mart ayında 49 yaşındaydı).

Birçok şirketin ithalat öngördüğü çılgınlık tartıyorAmerikan hükümetinin sahaya koyduğu olası görevlerden kaçmak için planlanan zamanlarla karşılaştırıldığında.

Donald Trump'ın benzetmesi: İmparatorluk Başkanından Küçük Kızgın Trol'e

Gianni Riotta tarafından

01 Mayıs 2025

Enflasyon riski

Depoları organize etmek için zaman ve para harcayan şirketlerin testine katılan büyük yabancı varlık alımları. Normal zamanlarda hızlı ve test edilen üretim mekanizmaları sıkışıyor. Fabrikaların son ürünlerinin teslimat sürelerini yaydığı noktaya kadar.

Enflasyonist bir spiral de tetiklendi. Nihai ürünleri oluşturmak için gerekli olan bazı ulusal mal tedarikçileri fiyatları artırıyor. Bunu yapıyorlar çünkü sırayla, Yeni korumacı sezonda traş edilen dünya pazarlarında ilk olarak konu satın aldıklarında daha fazla ödeme yapıyorlar.

“Yapabileceğiniz Her Şeyi Kest”: ABD CEO Direktifi Trump döneminde yönetim kurullarına

Massimo Basile tarafından

01 Mayıs 2025

Bir Belirsizlik Atmosferi

Ama bu sadece bu değil. ISM röportajının her sektörde balık tutma girişimcileri, Genellikle, ithalat için görevlerin uygulandığı ve kesinlik eksikliğine verilen düzensiz yollara kızgındırlar.

“Bunu bekliyoruz İmalat sektörünün daralması yaz aylarında ağırlaştırılacaktır.Özellikle Çin'den ithalat yapan görevler yakında gevşetilecek, “diye açıklıyor Nationwide'ın kıdemli ekonomisti Ben Ayers.

Bu fırtınalı iklimde, bazı sektörler diğerlerinden daha iyi duruyor. On bir sektör – Elektrikli ekipmanlar, aletler ve bileşenler, BT ve elektronik ürünler ve makineler dahil – Sınırlı olsa bile büyümeyi kaydederler.

Kasılmayı suçlayan altı kişi arasında Ahşap, kağıt ürünleri ve nakliye ekipmanı var.

Vergi Kesintileri

Ekonomiden birçok olumsuz sinyale rağmen, Başkan Donald Trump bunu koruyor: Görevler – teminat – ABD için “güzel bir şey”: “Bizi çok zengin yapacaklar, borçlarımızı ödeyeceğiz Ve vergileri önemli ölçüde azaltacağız çünkü çok para girecekler“.

Vergilerden bahsetmişken, “Büyük ve muhteşem bir fatura geliyor” – Kongre'de tartışılır – “Tarihteki en büyük vergi kesintileri Amerikan halkını bir kez daha sunacak“.