Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz’de gerginlik artabilir

RAM

New member
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz’de gerginlik artabilir
Çeşitli etkinliklere katılmak için Kayseri’ye gelen Tatar, Valiliği ziyaretinde, Kıbrıs‘ta büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirtti. Kıbrıs Türk halkının çabasının Türkiye’nin dayanağı ile yıllardır sürdürüldüğünü vurgulayan Tatar, Kuzey Kıbrıs’ın memleketler arası manada kimi ezalar yaşasa da her geçen gün daha da geliştiğini tabir etti.

Kayseri Üniversitesi’nde ‘Mavi Vatan’da Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Rolü’ temalı konferansta konuşan Tatar, akabinde Valiliği ziyaret etti.

Ersin Tatar, valilik ziyareti daha sonrasında gündeme dair açıklamalar yaptı. Tatar, Güney Kıbrıs idaresinin batılı ülkelerden yeni füze savunma sistemleri almasının, Doğu Akdeniz’de gerginliği artırabileceğini belirtti.

Tatar, geçen Pazar günü yapılan genel seçim sonuçlarını da şu biçimde kıymetlendirdi:

“Bu seçimde yeni bir parlamento seçilmiştir. Bu parlamento inşallah önümüzdeki 5 yılda KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması için hoş ve değerli hizmetler verecektir. Cumhurbaşkanı olarak beklentim budur. Seçim sonuçları beni fazlaca mutlu etmiştir. KKTC’de artık yeni siyaset yeni anlayış yan yana yaşayan 2 başka hükümran eşit devlet. Rumlar kimi emperyalist güçler ile füze savunma sistemlerini güçlendirmek için yeni füzeler almakta olduklarını öğrendim. Bu son derece yanlış. Şu anda Doğu Akdeniz’de olan gerginliği daha da artıracaktır. KKTC’yi daha güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının refahını ve memnunluğunu daha da umutlu bir biçimde geleceğe taşımak için çalışmalarımızı bu anlayış ile sürdürmekteyiz.”