Merkel: Almanya kuvvetli bir otomotiv üretim yeri olarak kalmalı

RAM

New member
Merkel: Almanya kuvvetli bir otomotiv üretim yeri olarak kalmalı
Almanya Başbakanı Merkel, 69. Milletlerarası Araba Fuarı’nın (IAA Mobility) resmi açılışını yaptı.

Merkel, bu yıl Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen fuarın açılışında, ülkesinin kuvvetli bir otomotiv üretim merkezi olarak kalması gerektiğini belirterek, iklim dostu hareketliliğe yanlışsız dönüşümün Almanya’da otomotiv bölümündeki işleri korumakla ilgili olduğunu söylemiş oldu.

Alman otomotiv endüstrisinin iklim dostu otomotivler üreterek, milletlerarası rekabet gücünü teminat altına alabileceğine işaret eden Merkel, bu biçimdece istihdamın Almanya’da tutulacağını belirtti.

Merkel, “Bu Avrupa seviyesinde de bir tartışma olacak. Bu niçinle ekonomimizin memleketler arası rekabet gücünü müdafaamız geleceğimiz için epey önemli” dedi.

Angela Merkel, AB iklim müdafaa amaçlarının uygulanmasına ait tartışmalara değinerek, bu gayeler konusunda koordineli bir Avrupa yaklaşımının kıymetli olduğunu vurguladı.

Merkel, iklim müdafaa gayelerinin uygulanması konusunda, “Avrupa Emisyon Ticaret Sistemi, güzel bir başlangıç olabilir” tabirlerini kullandı.

Merkel, Alman hükümetinin ülkenin yollarında bir milyon elektrikli maksadına birkaç aylık bir gecikmeyle ulaştığını belirterek, halka açık şarj istasyonlarını genişletmek için daha fazla uğraş gösterilmesi davetinde bulundu.

Devletin daha evvel petrol istasyonları için finans sağlamadığına vurgu yapan Merkel, fakat kamunun artık milyarlarca avro finans sağlayarak elektrik şarj altyapısını inşa etmeye çalıştığını kelamlarına ekledi.