Nakliyede hidrojen kullanımını teşvik etme projesi başlıyor

Muqe

New member
Kullanımını mümkün kılmak için düzenleyici bir çerçeve geliştirinDeniz taşımacılığında hidrojenBu projenin amacı budur e-SHyIPS400 bin avronun üzerinde Avrupa fonuna güvenebilen veİtalya ile Aeneaskonsorsiyum içinde Athenaile Politecnico di Milano (koordinatör) ve Sinema Toplamda 7 AB ülkesinden 14 ortak yer alıyor.

“e-SHyIPS projesi, hidrojenle çalışan gemilerin hala düşük bir yaygınlığa sahip olduğu ve gemide hidrojenin benimsenmesini yöneten uluslararası düzeyde tanınmış ve paylaşılan bir düzenlemenin bulunmadığı bir Avrupa senaryosuna uyuyor – açıklıyor Viviana Cigolotti, Enea Karbon Giderme Teknolojileri ve Vektörleri Bölüm Başkanı – Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) gemi tahrikinde hidrojen yakıt hücreleri konusundaki kılavuzlarının yetersiz olması nedeniyle, e-SHyIPS, teoriden uygulamaya geçmek amacıyla standartlar üzerindeki araştırma faaliyetlerini simülasyonlar ve laboratuvar deneyleriyle bütünleştiren bir sertifikasyon süreci tanımlamayı amaçlıyor”.

Uluslararası uzmanlar, Igf kodu (Gazlar veya Diğer Düşük Parlama Noktalı Yakıtlar Kullanan Gemiler İçin Uluslararası Güvenlik Kodu) hidrojenle çalışan yolcu gemilerinin, yani Gazlar veya Diğer Düşük Parlama Noktalı Yakıtlar Kullanan Gemiler İçin Güvenlik Kodu. Buna paralel olarak, denizcilik sektöründe hidrojen ekonomisinin teşviki için yol haritası tanımlanacaktır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar – ENEA'nın açıkladığı üzere – şunları vurgulamaktadır: Denizcilik sektörü için hidrojen yakıt hücrelerinin potansiyel faydalarıSırasında Bence yakın zamanda 2050 yılına kadar sıfır emisyon senaryosunu hedefleyen stratejisini revize etti. “Sektörün sera gazı emisyonları artmaya devam ederken, denizcilik sektörünün karbondan arındırılması bir öncelik haline geliyor ve hidrojen umut vadeden bir enerji alternatifi sunuyor. e-SHyIPS projesi sayesinde, kullanımına izin veren yetkilendirme süreçlerini hızlandırmak için bilgi edineceğiz”.

Proje kapsamında yakın zamanda bir toplantı düzenlendi Brüksel uluslararası bir çalıştay Denizcilik sektörünün karbondan arındırılması hidrojenin deniz yakıtı olarak kullanılmasının önündeki başlıca engelleri belirlemek amacıyla. Bu vesileyle, gemi sahipleri hidrojenin hala yüksek maliyetini vurguladılar, liman yetkilileri ise hidrojenle ilgili kritik konuları vurguladılar. Limanları enerji merkezlerine dönüştürmekAyrıca, Avrupa'nın denizcilik hidrojen sektöründe öncü rol üstlenmesine fırsat tanıyan bir kamu yatırım programının önemi vurgulandı.