RAM
New member

Son zamanlarda, federal hükümet şirkete girişini duyurdu. Bu artık yönetim kadrosunu da etkiliyor.
Enerji şirketi Uniper’in millileştirilmesinin ardından CEO Klaus-Dieter Maubach istifasını açıkladı. Uniper Salı günü Düsseldorf’ta yaptığı duyuruda, Maubach’ın bu yıl yönetim kurulu üyeliğinden ayrılacağını, ancak uygun bir halef atanana kadar görevde kalacağını söyledi. Uniper, Aralık ayı sonunda federal mülk haline geldi.
Maubach, federal hükümetin yeni çoğunluk hissedarı olarak girmesiyle yeni bir aşamanın başladığını açıkladı. Şirketin stratejik olarak yeniden düzenlenmesi gerekecek ve kaybedecek zaman yok. Şimdi “yeni bir yönetim kurulu ekibinin önünü açmanın” tam zamanı.
Denetim kurulu başkanı Tom Blades, Maubach’ın Mart 2021’in sonunda Uniper’in CEO’su olarak atandığını söyledi. “Geçen yıl Rusya’nın tetiklediği varoluşsal krizde” şirketi yönetti.
Uniper ağır kayıplar verdi
Rusya’dan başlangıçta azaltılan ve sonra hiç olmayan gaz teslimatları, Uniper’i iflasın eşiğine getirdi – grup, yaklaşık 1.000 müşterisine teslimat yükümlülüklerini yerine getirmek ve çok daha yüksek fiyatlarla gaz satın almak zorunda kaldı. 2022’nin ilk dokuz ayında grup 40 milyar euro zarar biriktirdi. Federal hükümet, Almanya’daki enerji arz güvenliğine hizmet edeceği gerekçesiyle grubu devraldı.
Maubach’ın yanı sıra şirketin COO’su David Bryson da yönetim kurulundan ayrıldığını duyurdu. Ayrıca, “Halefime düzenli geçiş tamamlanana kadar, Uniper için tamamen müsait olacağım” dedi. Bryson, 1 Kasım 2019’dan beri Yönetim Kurulu üyesidir.