Putin'in savaş ekonomisi sıkıştı

Muqe

New member
Milan – Bir paradoks gibi görünebilir, ancak Rus ekonomisi için son kötü haber Moskova'nın imzasını getiren riskler. Bugün büyük petrol üreten ülkelerOpec+ Ham petrol üretiminde yeni bir artış kazanacaklar, belirleyici olandan bile daha yüksek ve son aylarda yinelenecekler. Arabistan

Suudi, Rusya, Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Irak, Kazakistan
Ve Cezayir Aslında, Ağustos ayından itibaren günde 548 bin varil çıkarmanın musluklarını daha da açmak için genel bir anlaşmaya vardılar. Çoğu gözlemcinin, önceki aylarda karar verilen artışlara paralel olarak 400 bin varil artış beklediğinde sürpriz bir karar.

Kartel ülkeleri için piyasa hisselerini geri kazanmak için bir harekettir: ne kadar çok teklif, daha yüksek çıkarma maliyetleri olan ülkeleri keserek daha düşük fiyatlara dönüşür. Dünya ekonomisinin yavaşlamasının talepte bir azalma olduğunu ve arz fazlasının fiyatları daha da ilerletme riski olduğu uluslararası bağlamda bir kumar.

Petrol, İsrail-İran krizi OPEC planlarını değiştirmiyor: üretimde yeni artış

Flavio Bini tarafından

30 Haziran 2025

Savaş ekonomisi olan Rusya için kötü haber olmasa da çirkin Wall Street Journal -İst ilk çatlakları göstermeye başlar. Üretim faaliyeti düşüyor, enflasyon hala çift rakamın eşiğinde, tüketiciler devam ediyor ve giderleri azaltıyor ve devlet bütçesi giderek daha fazla baskı altında.

Rus Dağları'nda Petrol: İşte Siyah Altına Yatırım Araçları

Luigi Dell'Olio tarafından

03 Temmuz 2025

Bir modelin sonu

“Sadece askeri harcamalara dayalı büyüme modeli başarısız oldu” dedi. Janis KlugeWSJ tarafından belirtilen Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü'nde Rus Ekonomisi Uzmanı. “Sivil sektörün becerileri, savaş makinesinin büyümeye devam edebilmesi için işçileri serbest bırakmalıdır. Ama sürdürülebilir değil”. Rus ekonomisi bakanı Maxim Reshetnikov Bunun yerine geçen ay Rusya'nın “durgunluğun eşiğinde olduğu”, Maliye Bakanı Anton Siluanov Durumu “mükemmel bir fırtına” olarak tanımladı.

Ekonomi yavaşladı

Makroekonomik göstergeler bu sinyalleri doğrular. Yılın ilk çeyreğinde Rus GSYİH, bir önceki yıla göre% 1,4 arttı, dördüncü çeyrek 2024'e kıyasla% 4,5 düştü. Üretim KOBİ'leriŞirketlerin satın alımlarının yöneticilerinin endeksi, imalat şirketlerinin sağlık durumu üzerinde en güncel “termometre” olarak değerlendirildi, Haziran ayında, kasılma aşamalarını üretim aktivitesinin genişlemesinden ayıran üç yıl ve 50 puan eşiğinin altında en düşük rakam kaydetti.

Son üç yılda KOBİ'lerin üretim eğilimi

Savaş artık eskisi gibi ödemiyor

Bu nedenle savaşa yapılan Maxi yatırımı artık eskisi gibi ödeme yapmıyor gibi görünüyor. Orada askeri harcamalar Bugün Sovyetler Birliği zamanından bu yana GSYİH'nın yaklaşık% 6'sı, ABD'nin ikiye katlanması ve en yüksek seviyesini dolaşıyor. Savunma ve güvenlik masrafları – her zaman hatırlar Wall Street Journal – Bu yıl Rus toplam kamu harcamalarının yaklaşık% 40'ını temsil ediyorlar.

Fiyat yarışı

Ancak askeri harcamaların artışıenflasyon Merkez bankasını, Mayıs ayında ilk kez%21'den%20'ye kadar fiyatların alevini içerecek şekilde oranları yüksek tutmaya zorlayan ullow. İşletmeler ve aileler için kredi olasılıklarını açıkça sınırlayan yüksek oranlar, ülkenin büyümedeki büyümesinin zararıyla.

Son aylarda payını gören ülkedeki ana bankalar tarafından da kaydedilen alarm zilleri NPLyani, ödemesi zor olan kötü krediler VTBÜlkenin en büyük ikinci kredi kurumu ve devlet tarafından kontrol edilen, Mayıs 2025'te% 5 perakende segmentinde kötü bir kredi oranı kaydetti ve 2024'ün sonunun% 3,8'ine kıyasla arttı. Yasaklık risklerinin büyük ölçüde kapsandığını güvence altına alan Rus Merkez Bankası'nı korkutmayan sayılar.

Aiderşik Rusya. Böylece markalar ve logolar değişti

Muhabirimizden Rosalba Castelletti – Visual Lab tarafından Grafikler

10 Mart 2025

Düşük maliyetli yağ riski

Ancak Rus Savaş Makinesi, süper onaylanmış olmasına rağmen, uluslararası fiyatların fiyatlarına kıyasla zaten indirimli olarak satılmasına rağmen, petrolün önemli satışı sayesinde yıllar boyunca beslendi. Şimdi üreticilerin karteli tarafından “yönlendirilen” fiyatların inişi, daha fazla belirsizlik unsuru getirecektir. Fin Merkez Bankası'nın yakın tarihli bir raporu, Moskova'nın bütçe tahminlerinde varil başına 70 dolar olarak bir petrol fiyatı belirlediğinden Moskova'yı gösteriyor. Fiyatlar hala inerse, kamu açığı daha da büyüyebilir. Araştırmaya göre, Rus ham petrolünün ortalama ihracat fiyatı 2025'te varil başına 55 dolar ve 2026'da 54 dolar ise, bütçe çerçevesi tarafından beklenen 70 ve 60 dolar yerine, Rus GSYİH her yıl bir puan kaybedecekti. Zaten frenlemede bir ekonomi için biraz değil.