Vulkan Tekniği iflas etti – BMW, Miele, Tesa müşterilerdi

RAM

New member
Çoklu Mükemmel

Yüksek teknolojili şirket iflas

06.07.2025 – 8:06Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 0807534961

Resmi büyütmek

Bir üretim salonundaki bir adam (sembol görüntüsü): Yüksek teknoloji ürünü bir şirket iflas etmiştir. (Kaynak: ImaGo/Daniel Ingold/Image)

Ödüllere ve kamu finansmanına rağmen, yüksek teknoloji ürünü bir şirket iflas etmektedir. 100 çalışan için işlerin nasıl gideceği belirsizdir.

Wiesbaum'dan yüksek teknolojili şirket Vulkan Tekniği iflas başvurusunda bulundu. “Trierisches Volksfreund” a göre, makine üreticisi Wittlich bölge mahkemesine karşılık gelen bir başvuru sundu. Avukat Manfred Kürsch ön iflas yöneticisi olarak atandı. Şirket devam ediyor, yaklaşık 100 çalışan ücretlerini iki ay boyunca alıyor. Bu süre zarfında yenileme seçenekleri kontrol edilmeli veya olası bir satış hazırlanmalıdır.

Vulkan Technic, özel makine yapımının önde gelen uzmanlarından biridir. 1995 yılında kuruluşundan bu yana, şirket BMW, 3M, Thyssenkrupp, Tesa ve Miele dahil olmak üzere endüstri için 1.000'den fazla robot kontrollü sistem üretti. Elektrikli araçlardaki pil paketleri için otomatik montaj sistemleri de Liebherr ile Vulkan Tekniği geliştirdi. Şirket aynı zamanda tıbbi teknolojide aktifti: Vulkan Technic, bağlı Abbis ile birlikte kanser erken tespitinin geliştirilmesi için 1,5 milyon avro ile donatılan Federal Araştırma Bakanlığı'nın İnovasyon Ödülü'nü aldı.

Teknolojik başarılara ek olarak, Vulkan Tekniği de eğitim için tanındı. 2018 yılında şirket, ülke çapında en iyi teknik ürün tasarımcısı stajyerini sundu. Son zamanlarda, şirket Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (EFRE) tarafından finanse edilecek olan yeni bir Meclis Salonu'nun inşasını planladı. Vulkan Technic üretim alanını ikiye katlamak ve yeni işler yaratmak istedi.

Bu planlara rağmen, şirket korona salgını ve otomotiv endüstrisindeki krizin sonuçlarından giderek daha fazla baskı altındaydı. İflas yöneticisine göre, ilk ilgili taraflar zaten bir devralma için hazır. Potansiyel yatırımcılarla görüşmeler kısa sürede başlamalıdır.