Warren Buffett Berkshire Boss olarak geri adım atıyor

RAM

New member
Neredeyse 55 yıl sonra

Warren Buffett istifayı duyurdu

03.05.2025 – 20:42 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Warren Buffett: Yıldız yatırımcısı ne zaman grev yapılacağını biliyor.

Resmi büyütmek

Warren Buffett: Yıldız yatırımcısı istifa ediyor. (Kaynak: Afotostock/Ima-Images resimleri)

Warren Buffett, yatırımcı efsanesi olarak iyi bir iş için yeteneklerini yaptı. 94 yaşındayken, yatırım holdinginin en üstünden çekilmeyi tanıttı.

Efsanevi ABD yatırımcısı Warren Buffett, yıl sonunda Holding Berkshire Hathaway'in yönetimini teslim etmek istiyor. 94 yaşındaki Berkshire hissedar toplantısında, yönetim kuruluna yıl sonunda en iyi görevde atanan Greg Abel'i yükseltmeyi teklif edeceğini söyledi. Daha sonra danışman olarak yardım etmek istedi, ancak kararlar Abel'i alacak, çoklu alıcısı vurguladı.

Buffett, “Greg'in yıl sonunda şirketin yönetimini devralması gereken zaman geldi.” Dedi. Abel, planları hakkında hiçbir şey bilmiyordu, Buffett ekledi. Berkshire'daki oranlarına bağlı kalmak istedi.

Berkshire aslen küçük bir tekstil şirketiydi. Buffett 1960'larda satın aldı ve son derece başarılı bir yatırım şirketine dönüştürdü. İyi iş duygusu, çeşitli şirketlere yapılan Berkshires yatırımlarının yıllar boyunca borsadan ortalama olarak daha iyi gelişmesini sağladı.

Berkshire Hathaway, Geico sigorta şirketi, BNSF Demiryolu Şirketi, fast food zinciri Dairy Queen ve pil üreticisi Duracell'i içerir. Holding şirketi ayrıca Apple ve Coca-Cola gibi diğer birçok şirkete yatırım yapıyor.

Toplantıda Berkshire ilk çeyrek rakamlarını yayınladı. Kaliforniya'daki yıkıcı yangınlar nedeniyle, faaliyet karı Ocak ayında yüzde 14 düşüşle 9.64 milyar dolara düştü. Net kar yüzde 64 oranında artarak 4,6 milyar dolara yükseldi, bu da esas olarak Apple gibi hisse senetlerindeki gerçekleştirilmemiş kayıplardan kaynaklandı. Berkshire'ın bar varlıkları, yıl sonunda 334.2 milyar dolardan 347,7 milyar dolara yükselmeye devam etti.

Buffett endişelenmediğini açıkladı. Berkshire kısa süre önce 10 milyar dolar yatırım yapma niyetine sahipti. Satın alma olasılıkları planlara bağlı değildi. Yarın mutlaka olmasa da beş yıllık bir süre boyunca yapılmalıdır. “Çok, çok fırsatçı bir şirketimiz var,” dedi Buffett. “Her zaman tam yatırım yapmadan çok para kazandık.”