Akdeniz diyeti: 10 İtalyandan 7'si için en sağlıklı, ama çok azı gerçekten yaşıyor

Muqe

New member
Mevsimsellik, çeşit ve dengeye ve çeşitli patolojiler için önleme faktörüne dayanan sağlıklı ve sürdürülebilir bir gıda modelidir, ancak teorik bilgiye rağmen, pratikte kötü bir uygulama bulur. Hakkında konuşuyoruz Akdeniz diyetiNispeten iyi bildiğini iddia eden İtalyanların%70'i, gençler (%46) ve Güney İtalya'da (%42) zirvelerle en sağlıklı olanı göz önüne alındığında. Bu, tarafından yürütülen ulusal soruşturma tarafından açıklandı BVA Doxa Adına Edamus Vakfıbu da gıda kültürü, sağlık ve sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, DMED – Akdeniz diyet salonuondan 30 Mayıs al 1 Haziran 2025 al Sırada Capaccio Paestum. Ayrıntılı olarak, bir yandan vatandaşların% 88'i takip edilmesini kolay ve% 87'si mevsimsellik değerini tanıyorsa, diğer yandan (% 15) beklenen yiyecekleri bulmakta zorlanan ve tarifleri (% 14) düşünenler var. Bu, engellerin objektif değil, yaşam tarzları ve konsolide alışkanlıklarla bağlantılı olmasıdır.

Akdeniz diyetinin günlük olarak benimsenmesini engellemek, faydalar hakkında bilgi eksikliği veya şüpheler değil, pratik faktörler ve konsolide algılardır. Özellikle, İtalyanların% 31'i Akdeniz diyetini takiben çok yüksek maliyetler içerdiğine inanıyor18 ila 34 yaş arasındaki gençler arasında vurgulanan bir algı, burada yüzde%39'a yükseldi. Bir başka önemli engel, zamanın yönetimiyle ilgilidir: Görüşmecilerin% 13'ü, yemek hazırlamak için gereken sürenin kritiklik olduğunu gösterir, bu da günlük yaşamın çılgınlığının gıda seçimlerini ne kadar etkilediğini öne süren bir gerçektir. Bu, faydaları fark ederken neden açıklıyor, İtalyanların çoğu teorik bilgide durdu:% 51'i Akdeniz diyetiyle bağlantılı herhangi bir aktiviteye katılmadı ve kendilerini ilgilendiğini ilan etti. En çok önerilen yiyeceklerin ne olduğunu sorarken, sebzeler, sebzeler ve zeytinyağı, en sık bahsedilen gıdalar, meyve ve balıklarla birlikte modelin merkezi unsurları olarak algılanır. Baklagiller ayrıca biraz daha az beyaz et, kırmızı et bir azınlık tarafından belirtilir. Bu, bitkilerin ve yağsız protein kaynaklarının tüketimini destekleyen Akdeniz diyetinin prensiplerinin doğru bir şekilde anlaşılmasını yansıtır. Son olarak, yumurtalar ve ekmek numunenin gizli bir payı ile bahsedilirken, minimal süt ürünleri, tereyağı ve şekerdir (%3).

Bunun yerine, Akdeniz diyetine atfedilen faydalara bakarak öne çıkıyorlar Kardiyovasküler hastalıkların insülasyonunun azalmasıFiziksel ve psikolojik kuyuyu birleştirme yeteneği ve ağırlığın kontrolünü korumaya yardımcı olma rolü, ardından bağışıklık savunmalarını (%44) arttırmaya katkısı. İlginç bir şekilde, görüşmecilerin yüksek bir payı (%47,1) olumsuz yönleri bilmediğini beyan eder. “Akdeniz diyeti sadece beslenme değil, kültürel miras ve geleceğin vizyonu – altını çiziyor Emilio Ferrara, Edamus Vakfı Başkanı -. DMED, yaşam tarzı teorisini dönüştürmek istiyor. “