Almanya’da mescide silahlı atak

RAM

New member
Almanya’da mescide silahlı atak
Halle Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İslam Kültür Merkezi’nin yakınında bulunan iki kişinin, silah sesleri duyduğunu ve 3 merminin binanın cephesine çarpıp yere düşüğünü fark ettiği açıklandı.

Görgü şahitlerinin silahların karşıdaki bir apartmandan ateş edildiğini aktardığı belirtilen açıklamada, burada bir dairenin sahibi olarak teşhis edilen 55 yaşındaki kişinin konutunda 2 silah bulunduğu ve bunlara el konulduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, birinci bulgulara nazaran kelam konusu kişinin siyasi hatalardan poliste bir kaydı bulunmadığı söz edilerek, olaya ait soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Almanya Müslümanlar Merkez Kurulu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda da Halle’deki mescitte bulunan inananlara bir defa daha silahla ateş edildiği belirterek, “Allah’a şükür bu sefer kimse faydalanmadı. Polis şu anda soruşturuyor ve sorguluyor. Müslüman düşmanlığı ve ırkçılık sözlerde kalmıyor” sözü kullanıldı.

Polisin bir kişiyi yakaladığı ve sözünün alındığı aktarılan paylaşımda, Halle polisine teşekkür edilerek, olayın büsbütün aydınlatılmasının ümit edildiği açıklandı.


Paylaşımda daha evvelki senelerda da mescide silahla ateş edildiği bilgisi paylaşıldı.