Araştırma: Aktivizmle internet suratı karşıt orantılı

RAM

New member
Araştırma: Aktivizmle internet suratı karşıt orantılı
Cardiff Üniversitesi ve Roma Sapienza Üniversitesi’nden araştırmacılar, bir kişinin internet suratı ne kadar yüksekse, gönüllülük, siyaset yahut öteki sivil iştirak biçimleri aracılığıyla topluluklara katılma olasılıklarının o kadar düşük olduğu kararına vardı.


Journal of Public Economics’te yayınlanan çalışmanın muharrirlerinden Fabio Sabatini, araştırmayla ilgili olarak “Sivil iştirakin, istekli kuruluşların faaliyetlerine iştirak biçiminin ve siyasi iştirakin, internet kontağına yakınlık ile birlikte azaldığını gözlemledik” dedi.


Örneğin, siyasi partilere iştirak, kişinin daha süratli bir internet erişimine ulaştığı her 1.8 kilometrede bir yüzde 19 oranında düştü. Daha süratli internetten yararlanan beşerler içinde toplumsal bakımda gönüllülük ise yüzde 10 oranında düştü.


Araştırmacılar, çalışmada irtibat düzenleyicisi Ofcom’un değişim merkezleri ve çeşitli internet suratları hakkındaki ayrıntılarını kullandı ve verilen karşılıklarla bu bilgilere çapraz referans verdi.


Ankete nazaran ayrıyeten, sendikalara iştirak sadece yüzde 3.6 düşerken, toplumsal yahut çevresel hizmetler sunan kuruluşlarda gönüllülük yüzde 7.8 azaldı.


Sabatini ayrıyeten, çalışmasında Britanya’nın halk iştiraki eksikliğinin siyaset alanında popülizmin yükselişiyle direkt irtibatlı olabileceğini görüşünü lisana getirdi:


“Popülizmin yükselişi, kamu işlerine olan ilgideki düşüşle temaslı. Siyasi ve toplumsal olarak daha az faal oldukları için insanların siyasi olayları yeterli yorumlayamadığını, kamu işlerinin idaresinin karmaşıklığını tam anlayamadıklarını düşündük.


Araştırma, kişinin internet erişim suratından kıymetli ölçüde etkilenmediği tek şeyin aile ve arkadaşlarıyla şahsi etkileşimi olduğunu ortaya çıkardı. Bu alakalar teknolojik değişimlere güçlü görünüyor.”