Axel Springer “Bild” baş yazı işleri müdürünü kovdu: Marion Horn genel yayın yönetmeni oldu

RAM

New member
Axel Springer, “Bild” gazetesi genel yayın yönetmeninin tamamını görevden alır. Zirvede bir halef zaten belirlendi.


Axel-Springer-Verlag, “Bild” gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yeniden düzenliyor. Grubun internet sitesinde yaptığı duyuruya göre, genel yayın yönetmenleri Johannes Boie, Claus Strunz ve Alexandra Würzbach görevlerinden alınacak.


Marion Horn, “Bild” grubunun genel yayın yönetmenliği başkanlığını derhal geçerli olmak üzere devralacak. Planlandığı gibi Robert Schneider, 17 Nisan 2023’te “Bild” gazetesinin yazı işleri müdürü olacak. Duyuruya göre yazı işleri müdür yardımcıları René Bosch, Timo Lokoschat, Tanja May, Paul Ronzheimer, Mandy Sachse ve Yvonne Weiß.


Horn ve Schneider, Robert Schneider göreve geldikten sonra bireysel sorumluluk alanlarını kesin olarak belirledi. O zamana kadar Horn hem “Bild” hem de “Bild am Sonntag”ın yazı işleri müdürüydü. Axel Springer’in mevcut yazı işleri müdürü için gelecekteki olası görevler hakkında daha sonraki bir tarihte bilgi verilecektir.

Marion Horn: Gazeteci, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni olacak Resim.
Marion Horn: Gazeteci, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni olacak Resim.

Marion Horn: Gazeteci “Bild” gazetesinin yeni yazı işleri müdürü olacak. (Kaynak: Axel Springer)

Genel yayın yönetmeni küçüldü


Axel Springer ayrıca, “‘Bild’in genel yayın yönetmenleri küçültülecek ve yeniden düzenlenecek” dedi. Gelecekte, genel yayın yönetmeninin yönetimi dört yerine iki kişiden oluşacak. “‘Bild’i gazetecilik ve stratejik açıdan daha da geliştirecek, onu güçlü bir tabloid profiliyle konumlandıracak ve aktif olarak dijital değişimi teşvik edecek.”


Marion Horn, Ocak 2001’den bu yana “Bild”in yazı işleri müdürü olarak Axel Springer ile 25 yılı aşkın bir süredir birlikte. Ekim 2013’te gazete tarihinde Bild am Sonntag’ın yazı işleri müdürü olan ilk kadın oldu ve gazeteyi yeniden yapılandırdı.


Axel Springer Genel Müdürü Mathias Döpfner, “Marion Horn ve Robert Schneider’in Axel Springer ve ‘Bild’e geri dönmelerinden çok memnunum. Onlar bizim geleceğe giden yolu temsil ediyor. Johannes Boie, Alexandra Würzbach ve Claus Strunz ‘Bild’i farklı dönemlerde önemli ölçüde şekillendirdiler. Bağlılıkları ve başarıları için onlara çok teşekkür ediyorum.”