Belçika’da hayli sayıda bayan farklı kafelerde içkisine uyuşturucu konularak cinsel istismara uğradı

RAM

New member
Belçika’da hayli sayıda bayan farklı kafelerde içkisine uyuşturucu konularak cinsel istismara uğradı
Belçika’nın başşehri Brüksel’de öğrencilerin ağır olarak gittiği iki kafede, hayli sayıda hanımın içkilerine uyuşturucu katılarak tecavüz edildiği haberleri üzerine, savcılık tarafınca soruşturma başlatıldı.


BBC’nin haberine bakılırsa, perşembe akşamı 300’den çok bayan, Brüksel kafelerinde yıllardır sürdüğü belirtilen cinsel istismar olaylarını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Yansıların odağında, Brüksel’in Ixelles (Elsene) semtindeki öğrenci bölgesinde yer alan ve tıpkı şahsa ilişkin olduğu belirtilen El Cafe ve Waff isimli iki işletme var.


Geçen hafta Waff isimli kafeye giden iki genç bayan, “Féminisme Libertaire Bruxelles” isimli bayan örgütünün Instagram sayfasında, bu işletmedeki bir barmenin içkilerine uyuşturucu katarak tecavüz ettiğini duyurdu. Tıpkı şahsa ilişkin iki kafenin boykot edilmesi davetinin yer aldığı paylaşımın altına, yaklaşık 25 bayan, Waff ve El cafe isimli işletmelerde farklı tarihlerde cinsel istismara uğradıklarını yazdı.


‘Yarı çıplak vaziyette sokakta uyandık’



Bayanların anlatımlarına nazaran, cinsel istismar olayı 6 yıldan bu yana devam ediyor. Bir kadeh şarap içtikten daha sonra birkaç saat boyunca şuurunu kaybettiğini söyleyen bayanlar, tecavüze uğradıktan daha sonra yarı çıplak vaziyette ya bir meskende ya da sokakta uyandıklarını anlatıyor. Belçika medyasına göre, kimi kurbanlar kaçmayı başardı ve partnerleri tarafınca meskene gdolayıldü.


Biroldukça kurban, kendilerine inanılmayacağı kaygısıyla polise gitmedi.


RTBF kanalı, kafede içkisine uyuşturucu katıldığını 8 bayanla görüştü. Bu bayanlardan 4’ü uyuşturulduktan daha sonra tecavüze uğradıklarını söylemiş oldu.


Brüksel Savcılığı, Ixelles’teki kafelerde meydana geldiği belirtilen cinsel kabahatlerle ilgili soruşturma başlatıldığını deklare etti. Toplumsal medyada, şu ana kadar 17 hanımın cürüm duyurusunda bulunduğu belirtiliyor.


Waff isimli kafenin yöneticileri, barmenle ilgili meseleden haberdar olmadıklarını öne sürerek, bu kişinin işine son verildiğini söylüyor. Fakat Belçika medyasına göre, kelam konusu barmen tıpkı patrona ilişkin olduğu belirtilen 100 metre ilerideki El Cafe’ye gönderildi ve çalışmaya devam ediyor.


‘Kurban, sana inanıyoruz. Saldırgan, seni görüyoruz’ pankartı taşıdılar


Brüksel’de bin 300’den çok bayan, Ixelles semtinde toplanarak, cinsel şiddeti protesto etmek gayesiyle bir yürüyüş düzenledi. “Kurban, sana inanıyoruz. Saldırgan, seni görüyoruz” pankartı ile yürüyen bayanlar, daha fazla güvenlik ve cinsel şiddetin önlenmesi davetinde bulundu.


Şova katılan bir bayan öğrenci, “Bir barmenden sipariş ettiğiniz içeceğinize haberiniz olmadan bir şey konabileceğini bilmek korkunç” dedi.


Ixelles Belediye Lideri Christos Doulkeridis, gece hayatını daha inançlı hale getirmek için bir plan hazırladıklarını söylemiş oldu.


Bayanların dehşetle dışarı çıkmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen belediye lideri, cümbüş dalını, güvenlik konusunda taahhütte bulunmaya mecbur edeceklerini vurguladı.