“Beyin Yiyen Bakteri” İki Çocuğun Vefatına niye Oldu

A

admin

Guest
“Beyin Yiyen Bakteri” İki Çocuğun Vefatına niye Oldu
ABD’de iki çocuk, tatlı suda yaşayan ve beyin hücrelerini yok etme kapasitesine sahip olan Naegleria fowleri isimli tek hücreli bir organizmanın saldırısına uğradıktan daha sonra, hayatın kaybetti. Çocukların yüzerken burunlarından geçen kirli suda bulunan ölümcül amipin beyinlerine ulaşıp vefatlarına niye olduğu düşünülüyor.

Kuzey Kaliforniya’daki Tehama İlçesinden yedi yaşındaki David Pruitt, 30 Temmuz’da hastaneye kaldırıldı ve hayat dayanağına bağlanmasına karşın 7 Ağustos’ta trajik bir biçimde öldü. 10 gün daha sonra ise Kuzey Carolina’da bir çocuk birebir niçinden dolayı hayatını kaybetti.

ABD Hastalık Tedbire ve Denetim Merkezi CDC‘den yapılan açıklamaya nazaran, ölümcül hastalıklarının sebebi, N. Fowleri. Halk içinde “beyin yiyen amip” olarak isimlendirilen bu ölümcül mikroorganizma hal değiştirebiliyor ve bir yahut birden çok kırbaç gibisi uzantıya sahip. Genelde tatlı sularda yaşıyor lakin 46 dereceye kadar sıcaklığa da dayanabiliyor. Yutulduğunda zararsız bulunmasına karşın şayet burundan girerse, beyne kadar ilerleyebiliyor ve burada primer amipli meningoensefalit (PAM) ismi verilen, ölümcül bir enfeksiyona niye oluyor.