Bu emekliler temmuz ayında posta alacaklar

RAM

New member

Temmuz ayında, yalnızca düzenli emekli maaşına zam yapılmakla kalmayacak, aynı zamanda birçok dul, dul ve gelir gücü azalmış olan kişilere de ek maaş verilecek. Bu otomatik mi?

Bazı emekliler bu Temmuz ayında yalnızca yüzde 4,57'lik yıllık emekli maaşı artışını sabırsızlıkla beklemeyecekler. Ayrıca yaklaşık 3 milyon kişiye yüzde 7,5'a varan oranda ek yardım verilecek.

Bu, bir yandan, emeklilik maaşları 2001 ile 2018 arasında başlayan, engellilik maaşı alan kişiler için geçerlidir. Diğer yandan, bu engellilik maaşından doğrudan devam eden yaşlılık aylıkları ve aynı zamanda hayatta kalan bakmakla yükümlü oldukları kişiler için de geçerlidir. o sırada engelli olanlar.

Ek iki boyutta gelir: Ocak 2001 ile Haziran 2014 arasında başlayan emekli maaşı için yüzde 7,5; Temmuz 2014 ile Aralık 2018 arasında başlayan emekli maaşlarında bu oran yüzde 4,5'tir.

Hayır. Yardım almaya hak kazananların ek yardım almak için kendilerinin herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur. Alman emeklilik sigortası şirketi Temmuz ayında hak sahibi olan herkesi hakları ve ödeme tutarları konusunda ayrı bir bildirimle bilgilendirir. Emeklilik düzenlemesine ilişkin bildirime ek olarak, yararlanıcılara emeklilik eki hakkında başka bir yazı daha gönderilir. Ödeme daha sonra otomatik olarak yapılır; bir başvuru gerekli değildir.

Para, başlangıçta emekli maaşından bağımsız olarak 10-20 Temmuz tarihleri arasında ayrı bir transferle ödenecek. Ek ve emekli maaşı, Aralık 2025'ten itibaren yalnızca tek bir tutarda birlikte ödenecek. Emeklilik ek ücretinin yüzde 7,5'e kadar olan miktarı hesaplanacak. 2024 yılında emekli maaşı artışından sonra emeklilerin alacağı aylıktan.