Bugünün Borsaları, 8 Mart. Fed sonrası zayıf hisse senedi fiyatları. Lagarde: “Enflasyonla mücadele için ne gerekiyorsa yapacağız”

Muqe

New member
Fed Başkanı Jerome Powell’ın dün ABD Senatosu’nda Merkez Bankası’nın çok yavaş düşen enflasyonu dengelemek için faiz artırımlarını yeniden hızlandırmaya hazır olduğuna ilişkin açıklamalarının ardından piyasalar zayıf hareket ediyor. ekonomi beklenenden daha fazlasını tutarken. Şahin retorik beklenen tepkiyi doğurdu: Hazine getirileri arttı, hisse senedi vadeli işlemleri düştü, dolar güçlendi.

ECB’ye gelince, Abn Amro’daki analistler az önce Euro bölgesi oranlarına ilişkin beklentilerini güncellediler. Çekirdek enflasyondaki yavaş yavaşlama, ilerlemedeki yavaşlamaya rağmen ekonominin istikrarının beklenenden daha iyi olması ve en zorlu kurul tarafından süzgeçten geçirilen yorumlar, zirveye ulaşması gereken mevduat faizi tahmininin yukarı yönlü revize edilmesine yol açtı. Mart ve Mayıs’ta 50 puanlık, ardından Haziran’da 25 puanlık artışlarla yıl ortasında %3,75 oldu. Bir önceki zirve Mart ayında %3’te görülmüştü. Faiz indirimiyle geri dönüşün artık Aralık’tan önce beklenmiyor, daha önce odak noktası Ekim’di. Bu noktada İtalyan Vali Visco’nun “meslektaşlarımın gelecek ve uzatmalı faiz artışlarına ilişkin açıklamalarını” takdir etmediğini not ediyoruz. Ardından Montale’den alıntı yaparak: “Bilmiyorum, yeterince bilmiyoruz; bunun için Eugenio Montale’yi hatırlatarak sadece ‘ne olmadığımızı, ne istemediğimizi’ söyleyebilirim, bu durumda yüksek ve uzun süreli enflasyon “. Bu arada, başkan Christine Lagarde, en son birkaç gün önce bir röportajda yaptığı gibi, güvence vermek için geri döndü. ne pahasına olursa olsun Mario Draghi’nin Euro’yu kurtarmak için harcadığı söz: “Enflasyonla mücadele için ne gerekiyorsa yapacağız”

Anahtar noktaları

  • 10:56

    Şahinlere karşı Visco: “Uzun süreli faiz artırım açıklamalarını beğenmiyorum” Ve Montale’den bahsediyor
12:36

Lagarde: “Enflasyonla mücadele için ne gerekiyorsa yapacağız”


ECB başkanı olarak “kritik öneme sahip bir görevim var ve bu, Ukrayna’daki korkunç savaşın körüklediği enerji krizinin yarattığı enflasyonla mücadele etmek anlamına gelen fiyat istikrarıdır”. “Enflasyonun ilk kurbanlarının ayrıcalıklardan yoksun, en savunmasız kadınlar olduğunu biliyorum.” Bunun için “gerekeni yapmalıyız ve yapacağız ve fiyat istikrarını yeniden sağlayacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız”. Bu, ECB başkanı Christine Lagarde tarafından Dünya Kadınlar Günü’ne adanmış DTÖ genel direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile yapılan bir tartışmada ifade edildi.


12:09

AB Menkul Kıymetler Borsaları iyileşiyor ancak temkinli olmaya devam ediyor


Avrupa borsaları iyileşiyor ancak temkinli ve karışık ilerliyor. Frankfurt’ta Dax %+0,06, Londra’da Ftse 100 %0,26 düştü, Paris’te Cac 40 %0,22 kaybetti ve Madrid’de Ibex-35 %0,19 yükseldi. Milan, Ftse Mib ile +%0.21 yükseldi.


12:08

Avro bölgesi, GSYİH 2022’nin dördüncü çeyreğinde istikrarlı. Geçen yıl istihdam +%2,2


Euro Bölgesi GSYİH’si 2022’nin dördüncü çeyreğinde sabit kalırken, Avrupa Birliği’nde bir önceki çeyreğe göre %0,1 azaldı. Bu, AB’nin istatistik ofisi Eurostat tarafından ortaya çıktı. 2022’nin üçüncü çeyreğinde GSYİH, avro bölgesinde ve AB’de %0,4 büyümüştü. İstatistik ofisi istihdamla ilgili verileri de yayınladı. 2022’nin dördüncü çeyreğinde avro bölgesi ve Avrupa Birliği’nde istihdam %0,3 arttı. Bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla istihdam, üçüncü çeyrekte bölgede %1,8 ve AB’de %1,5’ten sonra, 2022’nin dördüncü çeyreğinde Euro bölgesinde %1,5 ve AB’de %1,3 arttı. 2022 yılının ilk çeyreği. Üç aylık verilere dayanan 2022 yılı için ilk yıllık büyüme tahminine göre, istihdam Euro bölgesinde %2,2 ve AB’de %2,0 arttı.


10:58

Milan hafifçe yükseldi. Fincantieri acı çekiyor


Düşen bir başlangıcın ardından Milano Borsası biraz yükseldi. Piazza Affari’de Ftse Mib endeksi %0,17 artışla 27.808 puan oldu. Fincantieri, 2022 hesaplarının ardından keskin bir düşüş yaşıyor. Hisseler %5,7 kaybederek 0,55 Euro’ya yerleşti. Equita analistleri, 2022 rakamlarını beklenenden düşük olarak tanımladı. 2023 tahmini de hayal kırıklığı olarak kabul edildi. “İşletme seviyesindeki rehberlik, yaklaşık 370 milyonluk bir düzeltilmiş FAVÖK öngörüyor ve mevcut tahminlerimizden yaklaşık %20 daha düşük”, ayrıca endeksin borca göre düzeltilmiş FAVÖK’ün altı katı aşan finansal kaldıraç göstergelerine de işaret ettiğini açıkladılar. Uzmanlar, 0,49 avroluk bir fiyat hedefiyle ‘bekleme’ yayınladı. Intermonte ayrıca 0,45 euro’luk bir fiyat hedefiyle ‘düşük performans’ notu yayınladı.


10:56

Şahinlere karşı Visco: “Uzun süreli faiz artırım açıklamalarını beğenmiyorum” Ve Montale’den bahsediyor


“Belirsizlik o kadar yüksek ki, ECB Yönetim Konseyi olarak ‘ileriye dönük rehberlik’ olmaksızın ‘toplantı toplantı’ kararı alma konusunda anlaştık. Bu nedenle meslektaşlarımın gelecek ve uzun süreli faiz artırımları hakkında açıklamalarını takdir etmiyorum. Biliyoruz, yeterince bilmiyoruz; bunun için Eugenio Montale’yi hatırlatarak ancak şunu söyleyebilirim: ‘Ne değiliz, ne istemiyoruz, bu durumda yüksek ve uzun süreli enflasyon’. İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, XIV Maeci – İtalya Bankası Konferansı’nda yaptığı tebrik konuşmasında bunun altını çizdi.


10:56

ECB’ye Visco: Dikkatli hareket etmeye devam edin


“Para politikası şimdiye kadar beklentileri istikrara kavuşturmada başarılı olsa bile, ciddi jeopolitik durum gelecekteki makroekonomik eğilimleri tahmin etmeyi çok zorlaştırıyor. Bu nedenle para politikası, kademeli olarak elde edilen veriler tarafından yönlendirilerek temkinli hareket etmeye devam etmek zorunda kalacak. finansal istikrarı tehlikeye atmadan ve halen kırılgan olan toparlanma üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirgemeden enflasyonu orta vadede yüzde 2 hedefine geri getirmek için”. İtalya Bankası Başkanı Ignazio Visco, XIV Maeci – İtalya Bankası Konferansı’nda yurtdışında akredite delegeler ve finansal operatörlerle yaptığı karşılama konuşmasında bunun altını çizdi. “Ancak, Ukrayna’daki dramatik çatışmanın başlangıçta beklenenden çok daha kalıcı hale getirdiği arz şokunun, Euro Bölgesi’nin tamamında işgücü maliyetleri ve kar marjlarında tutarsız artışlara yol açmasını önlemek gerekli olacaktır. fiyat istikrarı hedefine hızlı dönüş” diye ekledi Visco.


09:21

Avrupa Borsaları Lagarde ve Powell’ı beklerken düşüyor


Avrupa borsaları, Jerome Powell’ın bugün Oda’da yapacağı duruşmaya ve Christine Lagarde’ın 16 Mart’taki toplantı ışığında Cenevre’de DTÖ’de yapacağı konuşmaya kadar düşüşle açıldı. Merkez bankaları enflasyonla mücadele niyetiyle giderek daha agresif hale geliyor. Frankfurt’ta Dax %0,19 düşüşle 15.529,55 puana, Londra’da FTSE 100 %0,23 düşüşle 7.901,66 puana, Paris’te Cac 40 %0,37 düşüşle 7.312,16 puana ve Madrid’de Ibex-35 %0,26 9.386,18 puana düştü. Ftse Mib’in -%0,30 kaydettiği Milan da negatifti.


08:21

Almanya, endüstriyel üretimde sıçrama yaptı


Almanya’da sanayi üretiminde sıçrama: Ocak ayında aylık bazda önceki -%2,4’ten %3,5 arttı. Rakam, +%1,4’ü gösteren beklentilerden de açıkça daha iyi. Bunun yerine, perakende satışlar Ocak ayında çeyreklik bazda %0,3 ve yıllık bazda %6,9 düşüş kaydetti.


08:20

Asya’da borsalar belirsiz


Asya ve Pasifik borsaları, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı ikinci konuşmayla faiz oranlarının beklenenden fazla yükselebileceği konusunda uyarmasının ardından düşüş eğilimine girdi. Özellikle Hong Kong kötü, Çin ile ABD arasında artan gerilim nedeniyle de yüzde iki puandan fazla kapanıyor. Seul’ün kapanması %1,2 ve Sidney’in kapanması %0,7 düştü. Çin hisse senedi piyasaları yataydı, Tokyo sonucu biraz yükseldi (Nikkei 225 endeksi +%0,4). Avrupa listelerinin lansmanının geleceği belirsiz.


07:58

Tokyo yükselişle kapatmayı başardı


Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, yenin dolar karşısında değer kaybetmesi ve Japonya’da turizmin canlanacağına dair beklentilerin desteğiyle ABD borsasındaki daralmaya rağmen seansı altı ayın en yüksek seviyesinden kapattı. Nikkei, 135 puan artışla %0,48 artışla 28.444,19’a yükseldi. Döviz piyasasında yen, dolar karşısında 137.60 ile iki buçuk ayın en düşük seviyesinde ve euro karşısında 145’in biraz üzerinde işlem görüyor.






konular