Çin’de 6 ve 7 yaşındaki öğrencilere yazılı imtihan yapılması yasaklandı

RAM

New member
Çin’de 6 ve 7 yaşındaki öğrencilere yazılı imtihan yapılması yasaklandı
Çin Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin karşılaştığı baskıyı tesirli bir biçimde hafifçeletmek maksadıyla zarurî eğitim kapsamında okulların imtihan sayısını büyük oranda azaltmasına ait genelge yayımladı.

BBC’nin haberine bakılırsa, Çin’in eğitim alanındaki ıslahatların bir modülü olarak Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bu baskının öğrencilerin ‘fiziksel ve zihinsel sağlığına’ ziyan verdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Sınavlar eğitimin gerekli bir modülüdür lakin kimi okullarda hayli sık yenidenlanan imtihanlar üzere öğrencilere çok yük getiren meseleler var. Bu durumun düzeltilmesi gerekir” değerlendirmesi yer aldı.

Yeni kurallarla ayrıyeten Çin’de bir okulun devir başına belirleyebileceği test ve imtihan sayısı da sınırlandı.

Açıklamada, “İlkokul birinci ve ikinci sınıfların yazılı imtihana girmelerine gerek kalmayacak. Başka sınıflar için okul her periyot bir final imtihanı düzenleyebilir. Ortaokul için orta imtihanlara müsaade verilir” tabiri kullanıldı.

Çin’in toplumsal medya platformu Weibo‘da birtakım kullanıcılar sonucun, çocuklar üstündeki baskıyı hafifçeletmek için yanlışsız istikamette atılmış bir adım olduğunu tabir ederken, kimileri okulların yetenekleri imtihansız nasıl test edip ölçeceğini sorguladı.