Cumhuriyet Bankası yetkililer tarafından kapatıldı – rakip şubeleri devraldı

RAM

New member



Pensilvanya eyaleti, ABD'deki ilk ABD bankası iflasını bildirdi. Cumhuriyet Bankası yetkililer tarafından kapatıldı.


Philadelphia merkezli Cumhuriyet Bankası iflas etti. Pensilvanya Bankacılık Otoritesi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) vekil olarak atandığını duyurdu. Basında çıkan haberlere göre yatırımcılarla yapılan görüşmeler daha önce başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


FDIC'ye göre, 31 Ocak 2024 itibarıyla Cumhuriyet Bankası adı altında faaliyet gösteren First Bank'ın toplam varlıkları yaklaşık altı milyar ABD doları (yaklaşık 5,5 milyar avro) ve mevduatı dört milyar dolar civarındaydı. FDIC, Cumhuriyet Bankası'nın başarısızlığına ilişkin mevduat sigorta fonu (DIF) maliyetlerinin yaklaşık 667 milyon dolar olacağını tahmin ediyor.


Müşteriler için neredeyse hiç değişiklik yok


Ancak bankanın müşterileri için iyi haberler de var: FDIC, mevduat sahiplerini korumak için Fulton Bank ile bir anlaşma imzaladı ve bu anlaşma, Republic Bank'tan mevduat ve varlıkları devraldı. Republic Bank'ın New Jersey, Pennsylvania ve New York'taki 32 şubesi normal çalışma saatlerinde Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacak.


Müşteriler çek, ATM ve banka kartlarını kullanmaya devam edebilecek. FDIC yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Bankası'na kesilen çekler işleme alınmaya devam edecek ve kredi müşterilerinin ödemeleri her zamanki gibi yapması gerekiyor.” dedi. Banka ayrıntıları ve ilgili mevduat koruması da aynı kalacaktır.


Bu, oldukça küçük bankalardan birinin artık iflas ettiği anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl büyük bankaların iflası finans dünyasını şok etti. Silikon Vadisi Bankası Mart ayında kapanmak zorunda kaldı; 2022'de hala 209 milyar varlığı vardı. En son Sac City, Iowa'daki Citizens Bank'ı vurduğu zaman Kasım ayındaydı.