Deutsche Post burada grev kırıcıları mı işe alıyor?

RAM

New member



Postanedeki toplu pazarlık anlaşmazlığında, grup görünüşe göre grev kırıcıları çekmek için sert yöntemler kullanıyor. Çalışanlar öfkeli.


Deutsche Post, ikramiye ödeyerek çalışanlarını greve gitmekten alıkoymaya çalışıyor olabilir. Twitter’da bir kullanıcı tarafından yayınlanan bir mektupta, “Grev sırasında çalıştığınız her gün için fazladan bir saat fazla mesai alacaksınız.” Bu nedenle prim planı, 1 ila 4 arasındaki ödeme gruplarındaki tüm çalışanlar ve teknisyenler için geçerlidir.


Sorulduğunda Deutsche Post, mektuba doğrudan yorum yapmadı. Bir şirket sözcüsü t-online, “Şu anda toplu pazarlık bugün devam edecek” dedi. “Bir anlaşmaya varılamazsa, olası grevlerin müşterilerimiz üzerindeki etkisini en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buna bir iş anlaşmazlığında izin verilen tüm önlemler dahildir.” Ama henüz o kadar uzak değil. Mektubun gerçekten postane tarafından verilip verilmediği başlangıçta belli değildi.


Strikebreaking ödülleri yasaldır


Verdi sendikası Perşembe günü yaptığı açıklamada, üyelerinin Deutsche Post’ta süresiz grev için yaptığı oylamada oy kullandığını duyurdu. Verdi, postacılar, paket taşıyıcıları ve Post & Parcel Germany bölümündeki diğer çalışanlar için yüzde 15 daha fazla para talep ediyor. Swiss Post, ekonomik olarak uygun olmadığı için bunu reddediyor. Grupla müzakereler Cuma günü de devam etti.


Post çalışanlarından oluşan dahili bir Whatsapp grubunda, kullanıcılar iddia edilen bonus tekliflerine öfkeyle tepki gösterdi. Bu, t-online’da bulunan ekran görüntülerinden ortaya çıkıyor. Bir işçi, “Müzakere çağrısı yaparken, geniş çapta grev kırma çağrısı yaparken bu şantajın eşiğine geliyor” diye yazdı. Bu nedenle Lügde, Bad Salzuflen ve Detmold’daki Kuzey Ren-Vestfalya şubelerinde grev kırıcı primler sunuldu.


2018’de Federal İş Mahkemesi, iş uyuşmazlıklarındaki kabuklar için ek ödemelerin yasal olduğuna karar verdi. Bu nedenle, işverenlerin, çalışanların günlük kazançlarını kat kat aşsalar bile ikramiye teklif etmelerine izin verilmektedir.