Donetsk: Ukrayna, Donbass’ta yeni bir askeri faaliyetler dalgası başlatmaya hazırlanıyor

RAM

New member
Donetsk: Ukrayna, Donbass’ta yeni bir askeri faaliyetler dalgası başlatmaya hazırlanıyor
Donetsk Halk Cumhuriyeti Halk Milisi Basın Sözcüsü Eduard Basurin, Halk Milisi komutanlığının Ukraynalı birliklerin Donbass’ta askeri faaliyetler yürütmek için hazırlık yaptığını tespit ettiğini söylemiş oldu.

Basurin, Ukrayna ordusunun askeri faaliyetler için hazırlık yaptığına dair çıkarımların istihbarat detaylarıne, Kiev’in ülkenin doğusuna ağır silah ve mühimmat sevk etmesine ve Batılı ülkelerin Kiev’e yaptığı silah tedariklerine dayandığını vurguladı.

Basurin, Ukrayna ordusunun Donbass’a Smerç ve Uragan tipi fazlaca namlulu roketatar sistemleri gönderdiğinin altını çizdi.

Evvelki gün Basurin, İngiltere tarafınca eğitilen Ukraynalı komandoların Donbass’ta ‘yanıltma harekatı’ düzenlenmesine yer hazırlamak için bir dizi ‘terör saldırısı’ planladığını söylemişti.

Basurin, “Ukrayna, Rusya’yı ülkeye saldırmak için bir provokasyon sahneye koyacak. Neo-Nazi Sağ Kesim militanlarının da bölgede operasyon yaptığına inanıyorum” demişti.

Aralık ayı sonunda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesinde bulunan özel Amerikan askeri şirketlerinin Ukrayna’nın doğusunda kimyasal unsurlu provokasyon hazırlığında olduklarını belirtmişti.