E-araba satışları keskin bir şekilde artmaya devam ediyor

RAM

New member



Çin’de e-araba pazarı hızla gelişiyor. Şimdi Ticaret Bakanlığı satışları daha da artırmak istiyor.


Çin’de e-araba patlaması devam ediyor. Çinli imalatçılar derneği CPCA’nın Perşembe günü verdiği verilere göre, Mayıs ayında ülkede satılan her üç araçtan biri akülü elektrikliydi. Aynı zamanda, araba satışları genel olarak keskin bir şekilde arttı: geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,6 arttı.


Çin otomobil pazarı şu anda dünyanın en büyüğü. Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda yerli üreticiler hakim olurken, yabancı markalar mücadele ediyor. CPCA’ya göre, Mayıs ayındaki satışların neredeyse yarısı, 239.000’den fazla araçla üretici BYD tarafından yapıldı. ABD’li e-araba üreticisi Tesla, neredeyse 78.000 ile çok geride.


Bakanlık kampanyayı duyurdu


BYD ayrıca ihracata da giderek daha fazla odaklanıyor. Şirket şu anda elektrikli otomobillerini Avrupa da dahil olmak üzere yaklaşık 50 ülkede satıyor. CPCA’ya göre, Çin yapımı e-araba ihracatı bir yıl içinde iki kattan fazla arttı (yüzde 135,7).


Çin’deki e-araba pazarı birkaç yıldır hızla gelişiyor. 2022 sonunda alımlar için devlet teşvik programlarının sona ermesi temel eğilimi değiştirmedi. Ancak üreticiler birkaç aydır sert bir fiyat savaşı yürütüyor.


Çin Ticaret Bakanlığı, elektrikli otomobil satışlarını daha da artırmak için Perşembe günü ülke çapında bir kampanya duyurdu. Diğer şeylerin yanı sıra, kırsal alanlardaki şarj istasyonlarının genişletilmesi hızlandırılacak.