Erkek makyaj yapana ne denir ?

Baris

New member
Erkek Makyajı: Kendini İfade Etmenin Farklı Bir Yolu

Merhaba forumdaşlar! Bugün, belki de bazılarımızın gözünde hala tabu olan bir konuyu açmak istiyorum. Erkeklerin makyaj yapması… Evet, belki bu başlık bazılarınıza şaşırtıcı gelebilir, ama ben size bir hikâye anlatacağım. Hangi yaşta olursa olsun, bazen insan kendini farklı şekillerde ifade etmek ister. Bazen dışarıdan değil, içeriden gelen bir ses, bizi farklı bir yola sürükler. İşte, tam olarak böyle bir yolculuğun içinde olan birinin hikâyesini paylaşmak istiyorum. Belki de siz de kendi hayatınızda benzer bir yolculuğa çıkmışsınızdır. Hadi gelin, biraz daha derine inelim…

Başlangıç: Kimseye Söylemedim, Ama Hep Bunu İstiyordum

Alper, lise yıllarından beri makyaj yapma isteğiyle büyüdü. Küçük bir kasabada yaşarken, bu düşüncesini asla dillendirememişti. Çünkü çevresindeki insanlar, erkeklerin makyaj yapmasını tuhaf, hatta gereksiz bir şey olarak görüyordu. Alper’in dünyasında makyaj, güzellik değil, sadece bir ifade biçimiydi. Ancak bu düşüncesini kimseyle paylaşamıyordu. "Erkekler makyaj yapmaz" algısı, zihninde sürekli yankılanıyordu.

Bir gün, Alper internette makyajla ilgili bazı videolar izlemeye başladı. Birçok erkeğin, kendilerini ifade etmek için makyaj yaptığını gördü. O an, içinde bir şeylerin değiştiğini hissetti. Belki de uzun zamandır içindeki bu duyguyu yaşamak, özgürce dışa vurmak istiyordu. Ama bir yandan da, çevresinin bu durumu nasıl karşılayacağına dair korkuları vardı.

Kadınların makyajla ilişkisinin ne kadar farklı olduğunu ve toplumda erkeklerin makyaj yapmasının genellikle eleştirildiğini düşündü. Ancak, kadınların da bu süreci farklı şekilde deneyimlediğini fark etti. Bu arayış içinde, Alper'in karşısına, kadın ve erkek bakış açılarının farklılıkları da çıkacaktı.

Kadınların Empati Dolu Bakışı: Anlamaya Çalışmak ve Desteklemek

Alper’in en yakın arkadaşı Zeynep, her zaman Alper’in farklı olduğunu fark etmişti. Zeynep, Alper’in kendi kimliğini bulma çabasını anlamaktan uzak değildi. Onun duygularını içtenlikle dinlerdi, özellikle de bir gün, Alper ona makyaj yapmayı düşündüğünü açıkladığında. Zeynep, "Neden olmasın ki?" diye cevap verdi. "Eğer seni mutlu edecekse, herkesin ne dediğiyle ilgilenme. Bu senin yolculuğun."

Zeynep, makyajı estetik bir araç olarak değil, bir kişisel ifade biçimi olarak görüyordu. Ona göre, makyaj sadece bir güzellik aracı değil, bir kimlik oluşturma yoluydu. Erkeklerin makyaj yapmasını tuhaf değil, normal kabul etmek gerektiğini savunuyordu. Alper’in duygularına empatik bir şekilde yaklaşarak, ona yalnız olmadığını ve kendini nasıl ifade edeceğini bulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kadınların bakış açısı çoğu zaman daha ilişki odaklıdır. Toplumun beklentilerini aşmak ve kendi kimliğini bulmak, Zeynep için çok değerliydi. Onun için, Alper’in mutlu olacağı bir yol arayışı, başkalarının görüşlerinden çok daha önemliydi. Bu düşünceler, Alper’in kafasındaki belirsizliğe biraz da olsa ışık tutuyordu.

Erkeklerin Çözüm Odaklı ve Stratejik Bakışı: Toplumun Beklentilerine Karşı Durmak

Alper’in bir diğer arkadaşı Kaan ise, meseleye daha stratejik bir açıdan yaklaşmıştı. Kaan, Alper’e makyaj yapmayı düşündüğü için destek oluyordu ama aynı zamanda bu durumun toplumsal algısını göz önünde bulundurmasını söylüyordu. "Bunu yapmayı gerçekten istiyorsan, toplumsal baskılarla nasıl başa çıkacağını düşünmelisin," diyordu Kaan. "Makyaj yaparken, kimseye bir şey açıklama gereği hissetmeden kendini ifade etmelisin."

Kaan için mesele, Alper’in kararını alıp ona sadık kalmasıydı. Ancak, Alper’in nasıl tepki alacağını ve bu süreçte karşılaşacağı zorlukları göz önünde bulundurması gerektiğini de anlamalıydı. Erkeklerin genellikle çözüm odaklı ve stratejik bakış açıları, böyle bir durumda daha mantıklı bir yaklaşım benimsemelerine yol açabilir. Kaan, Alper’in makyaj yapma kararını doğru bir şekilde düşünmesini öneriyordu, çünkü bunun sadece bir özgürlük değil, aynı zamanda bir cesaret meselesi olduğunun farkındaydı.

Yolculuk: İçsel Bir Devrim Başlatmak

Alper, Zeynep ve Kaan’ın önerilerini düşündü. Kendini ifade etmek, aslında sadece bir makyaj fırçasının çizdiği bir sınırdan ibaret değildi. Bu, bir devrimdi; içsel bir devrim. Kendi kimliğini bulma yolculuğunda, etrafındaki insanların ne düşündüğünü aşarak, kendi doğrularını bulmayı hedefliyordu. Zeynep’in empatik bakış açısı ve Kaan’ın çözüm odaklı yaklaşımı, ona bu yolculuğu yapma cesareti verdi.

Bir sabah, Alper makyaj yapmaya karar verdi. İlk başta bir hayli tedirgindi, ama içindeki o ses, ona bunu yapması gerektiğini söylüyordu. Makyajını yaptıktan sonra, aynada kendini farklı bir insan olarak gördü. Kendine güveni arttı, duygusal olarak kendini daha güçlü hissetti. "Bunu başardım," dedi kendi kendine. "Bu, sadece bir makyaj değil, bu benim kimliğimi kabul ettiğim an."

Sonuç: Kendini İfade Etmek ve Toplumsal Değişim

Alper’in hikâyesi, aslında sadece bir bireyin içsel yolculuğunun hikâyesi değil. Aynı zamanda toplumsal bir değişimin de yansımasıdır. Erkeklerin makyaj yapması, bir tabu olmaktan çok, bireysel özgürlüğün ve kimlik arayışının bir parçası olabilir. Zeynep’in empatik yaklaşımı ve Kaan’ın çözüm odaklı bakış açısı, farklı bakış açılarını ve toplumsal cinsiyet dinamiklerini gözler önüne seriyor.

Alper’in hikâyesiyle bağlantılı olarak, sizce erkeklerin makyaj yapması toplumsal olarak nasıl algılanıyor? Toplumun bu tür normlara bakış açısı nasıl değişebilir? Hangi adımlarla, kendini ifade etme konusunda daha özgür ve kapsayıcı bir toplum yaratılabilir?

Yorumlarınızı ve hikâyelerinizi duymak için sabırsızlanıyorum!