Ermenistan basını: Karabağ’da ağır çatışmalar yaşanıyor

RAM

New member
Ermenistan basını: Karabağ’da ağır çatışmalar yaşanıyor
Ermenistan basınında yer alan haberlere nazaran, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile Dağlık Karabağ askerleri içinde Martuni yerleşim bölgesinde ağır çatışmalar yaşanıyor.


Ermeni Ombudsmanı Arman Tatoyan, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda 6 Ermeni askerinin yaralandığını duyurdu.


Totoyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin askeri mevzilerin yanı sıra, yerleşim yerlerini de ağır ateş altına aldığını ileri sürdü.


Ermenistan ve Dağlık Karabağ savunma bakanlıklarından hususa ait rastgele bir açıklama yapılmazken, Ermeni basını yaşanan çatışmalar kararında 3 Ermeni askerinin öldüğü bilgisini geçti.


Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, çatışmaların yasadışı Ermeni silahlı kümeler içinde yaşandığı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin olayla rastgele bir ilgisinin bulunmadığına vurgu yapılarak, “Karşı taraftan birkaç sarhoş kişi, öbür kümeden arkadaşlarıyla çatışmaya başladı. Akabinde bulundukları yerde bir patlama meydana geldi” denildi.


Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı basın servisi çabucak sonrasında bir açıklama yayınlayarak, Rus barış gücü komuta kademesinin yaşanan olayla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.