Faroe Adaları’nda kanlı av: Bin 500 yunus bir gecede katledildi

RAM

New member
Faroe Adaları’nda kanlı av: Bin 500 yunus bir gecede katledildi
Faroe Adaları kıyılarında gerçekleştirilen yunus katliamı, hayvan hakları aktivistleri ve kuruluşlarının reaksiyonuna niye oldu.

Last night 1428 white side dolphins were slaughtered on the Faroe Islands what utter cruel barbaric bastards (photo courtesy of @seashepherd_uk ) @ZacGoldsmith @peterjameshall_ @whalesorg pic.twitter.com/K442OCxaQO

— dominic dyer (@domdyer70) September 13, 2021



Danimarka’da ‘grindadrap’ olarak bilinen ‘yerli balina avcılığı’ ritüelinin bir kesimi olan yunus avında bir gecede bin 500 civarında yunusun öldürüldüğü belirlendi.

@MettePrime It is time for DENMARK to stop the bloody slaughter in the Faroe Islands! Yesterday over 1,400 dolphins were slaughtered! TIME FOR YOU TO ACT! pic.twitter.com/yGlvPvbrX5

— peter baldwin (@petethepunk) September 13, 2021



Özerk bir pozisyona sahip olan Faroe Adaları, deniz memelilerinin avlanılmasına müsaade veren tek AB bölgesi olarak biliniyor.

A massacre.

An estimated ONE THOUSAND white-sided dolphins cruelly slaughtered in the Faroe Islands last night.

Read more here https://t.co/yc2Gkx3am3

📷
Palli Asbjornsson Justesen pic.twitter.com/J7UvTVY2bi

— Blue Planet Society (@Seasaver) September 13, 2021



Grindadrap sırasında motorlu teknelerle kıyıya sürülen yunuslar; zıpkınlar, çeşitli bıçaklar ve hatta elektrikli aletlerle katlediliyor.


Mahallî basının aktardığına göre, bin 428 yunusun öldürülmesiyle birlikte, kaydedilen manzaralarda kıyıların kan rengine büründüğü görüldü.