Faturalar, Arera ikinci çeyrekte elektrikte %20’lik bir düşüş görüyor

Muqe

New member
2023’ün ilk çeyreği için Aralık ayında kaydedilen -%19’un ardından yılın ikinci döneminde elektrik faturalarında gelecek trend de tüketicilere müjde getirebilir. Bu yılın ikinci çeyreğinde, elektrik faturaları aslında çok yüksek olabilir. “% 20’den fazla” bir düşüş.

Elektrik fiyatlarında önemli düşüş


Tahmin doğrudan gelir Arera Stefano Besseghini’nin başkanı, Althesis tarafından düzenlenen üst düzey İtalyan kamu hizmetleriyle ilgili bir etkinliğin oturum aralarında. Enerji Piyasası Kurumu başkanı, “Elektrikte -%19,4’lük bu düşüşü Aralık ayında kısmen yakalamıştık ve önümüzdeki çeyrekte de bir düşüş olacağına inanıyorum – Gerçekçi olarak önemli olacak, en azından Aralık ayı, daha yüksek değilse”.

Hafif, sabit fiyatlı teklifler geri döndü: oranlar geçen sonbahara göre yarıya indi



kaydeden Federico Ant

13 Şubat 2023



Besseghini, elektrik tarifeleri ile ilgili olarak, “fiyat trendini görebiliyoruz, Aralık ayının son on gününde başlayan, Ocak ayında yoğun kalan ve şimdi zaten düşmeye başlayan nesnel olarak çok güçlü bir düşüş var. Bunu zaten kısmen durdurduk. Aralık ayında düşüş”.

Aileler üzerindeki etkiler


Tüketici dernekleri, maliyet tahminlerini Besseghini tarafından yayınlanan tahminle hemen güncelledi. “% 20’lik bir tarife indirimi ile, korumalı pazardaki ortalama fatura aile başına yılda 1.147 avroya düşecek. aile başına 287 avroya eşit sabit fiyatlarla daha az harcama“, başkanı açıklıyor mutlak kullanıcılarFurio Truzzi. içinUlusal Tüketici Birliği, hesaplamayı paylaşan, “Her halükarda, acil durum sona ermekten çok uzak olacaktır. Aslında elektrik fiyatı, faturanın yalnızca 541 avroya eşit olacağı 2021’in ilgili dönemine göre iki kattan fazla olacaktır, 606 avro daha az”, enerji sektörü başkanı Marco Vignola’ya işaret ediyor. kabul et Kodakonlar aslında elektrik faturalarının “sonuçlanacağının” altını çiziyor 2023’ün ikinci çeyreğinde, 2021’in aynı çeyreğine göre %104 daha pahalıkorumalı piyasada elektriğin fiyatı kilovat saat başına 20.83 euro cent iken”.

Gaz faturaları: fiyat indiriminden sonra serbest piyasa mı yoksa koruma mı daha uygun?



kaydeden Federico Ant

04 Mart 2023


Gaz “hala biraz yokuş aşağı”


Gaz tarifeleri söz konusu olduğunda Besseghini, – Otorite değişikliği aylık bazda sabit bir fiyatta yaptığı için – “beklentinin ne olacağını sormanın artık bir anlamı yok. Nisan ayının başında Mart’ı düzelteceğiz ve muhtemelen hala biraz daha düşük olacak”. Gaz faturası, diye açıklıyor, “Ocak ve Şubat arasında büyük bir sıçrama yaptıktan sonra, bugünün fiyatlarıyla megavat saat başına 40 avro civarında olduğumuzu hesaba katarsak, bir tane daha yapması zor. tarihsel değerlerde ama eskiye göre çok daha yakınız, bu yüzden sıçramalar da küçülüyor.”

Yardımcıları modüle etme hakkı


En son Bütçe Kanunu ile yenilenen ailelere yönelik desteğin Mart ayı sonunda sona erdiği düşünülürse, korunan enerji piyasasının dinamikleri de hükümetin tercihlerinde merkezi bir rol oynuyor. ECB’den Avrupa Komisyonu’na kadar birçok kurumdan şu belirtiler geldi: sübvansiyonları kesmek, veya en azından kamu açıklarını yeniden hizaya getirmek için en zayıf grupları hedef alın. Besseghini, enerji fiyatlarındaki düşüşün ışığında, elektrik ve gaz faturaları için devlet yardımını “modifiye etmenin doğru” olduğunu söyledi. Besseghini, “Artık fiyatlar düşüyor, bu yardımların etkileri de fiyat eğilimleriyle modüle edilmelidir” diyor ve “Bugün genel ekonomik durum, fiyat artışının başladığı Ocak 2021’den farklı: enflasyon çok daha fazla ısırdı, operatörlerin kendileri çok daha fazla maruz kaldı ve dengelemek için çeşitli etkiler var”. “Bence çeşitli olası seçenekler arasında değiş tokuş değerlendirmeleri yapılıyor” dedi.

Ancak bu noktada aynı tüketici dernekleri yeniden greve gidiyor. Assoutenti’ye göre, yardım eksikliği, toptan eşya fiyatlarındaki düşüşün sağladığı tasarrufları varsayımsal hale getiriyor. “Sistem ücretlerinin sıfırlanması ve Hükümetin faturalarda sağladığı diğer tavizlerin süresi 31 Mart’ta sona erecek. Tedbirin uzatılmaması durumunda, ücretlerin ve KDV’nin yeniden getirilmesi aile başına yılda 386,37 avroya mal olacak ve bu da Nisan ayı elektrik faturası, mevcut tarifeler temelinde, bugünün tarifelerine göre +%27 artacak”.