Güvercinsiz Paskalya olmaz

Muqe

New member
Tipik bölgesel lezzetlerin zaferi sayesinde bu yıl da İtalyanların sofralarını karakterize edecek Paskalyaİtalya'yı adalar da dahil olmak üzere kuzeyden güneye birleştirecek geleneksel tatlılar olacak. güvercin ile karşılaştırıldığında avantajlıçikolatalı yumurta. Özellikle güvercin, vatandaşlarımızın (özellikle X kuşağı erkekleri ve Boomer kadınları) %60'ı tarafından mükemmel bir Paskalya tatlısı olarak belirtilirken çikolatalı yumurta %55,3'te kalır. Her dört İtalyandan biri için yemeğin ideal sonu grappadır. Bu, İtalyanların Paskalya dönemindeki alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı. Grappa Libarna için AstraRicerche (Karadağ Grubu) 35 ila 75 yaşları arasındaki 1000'den fazla kişiden oluşan bir örneklemi içeriyordu.

Ayrıntılara girersek, Valle d'Aosta'da olgun peynirlerden yapılan lezzetli bir turta olan 'crescia' masaya konurken, Liguria'da olduğu gibi ıspanak ve ricotta ile doldurulmuş bir puf böreği olan 'torta pasqualina' eksik olamaz. Veneto ve Trentino sırasıyla 'fugassa' ve 'brazadèl'e deli oluyor. Ancak Emilia-Romagna'da 'bensone' en popüler olanıdır ve yemeğin sonunda bir bardak Lambrusco'ya daldırmak için mükemmeldir; Friuli'de ise bayat ekmekten yapılan bir köfte olan 'pistun' yenir.

Orta İtalya'ya doğru ilerlerken Toskana'da en sevilen Paskalya yemeği 'pasimata della Garfagnana' olurken, Umbria'da peynirli pizza her şeyden önce kazanıyor. Marche'da hafif ve hoş kokulu 'strozzo çörekler' zafer kazanırken, Lazio'da ve daha doğrusu Roma'da 'abbacchio al brodetto' kaçırılmayacak yemektir. Abruzzo'da kaçırılmaması gereken 'kuzu cacio e ova', Campania'da ise 'casatiello' ve 'pastiera' çok seviliyor.

Daha sonra, Molise, leziz doldurulmuş mantı anlamına gelen 'fiadoni'nin evidir; tıpkı Puglia'nın, kurabiye hamuru ve kremayla yapılan tatlılar olan 'scarcelle'nin evi olduğu gibi. Basilicata'da haşlanmış yumurtadan yapılan 'picciddata' ekmeğinin ve Calabria'da karakteristik 'cuzzupe'nin tadını çıkarıyoruz. Son olarak adalara geçtiğimizde Sicilya'da Fransız kökenli tipik bir çorba olan Messina'dan 'u' sciusceddu'yu, Sardunya'da ise bebek şeklinde bir ekmeği, 'sa pippia de Caresima'yı buluyoruz.