İsrail ordusu 2 kumandanını ‘yanlışlıkla’ öldürdü

RAM

New member
İsrail ordusu 2 kumandanını ‘yanlışlıkla’ öldürdü
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Bu gece Ürdün Vadisi’ndeki bir kampın yakınında yapılan nöbet çalışmaları sırasında, dost ateşi kararı 2 İsrailli subay öldürüldü” tabirleri kullanıldı


Açıklamada, “yanlış teşhis” niçiniyle askerlerin birbirlerine ateş açtıkları aktarılırken, subayların ailelerine durumun haber verildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.


Kimliğini açıklamayan üst seviye bir subay İsrail’in “Walla” haber sitesine yaptığı açıklamada, öldürülen 2 subayın “İsrail ordusundaki seçkin komando birliklerinden birinin komutasından” olduğunu söylemiş oldu.

Baruch Dayan HaEmet, what a disaster! Just heartbreaking!
Two IDF commando soldiers killed in tragic friendly fire accident | World Israel News https://t.co/0GMrS4Hpt6

— Chanah Angelica Kamen (@AngelicaKamen) January 13, 2022



Olayın fazlaca zalimce meydana geldiğini vurgulayan İsrailli subay, şunları kaydetti:

“Olay, Ürdün Vadisi’ndeki Nebi Musa Üssü’nde yapılan tatbikatın akabinde yaşanıyor. Kelam konusu 2 subay, askeri üssün etrafında devriye gezmeye çıkıyor, bu sırada bir bireyden şüpheleniyorlar ve onu gözaltına almaya çalışıyorlar. Gözaltı çalışması havaya ateş açılmasıyla sona eriyor. Lakin (şüphelenilerek gözaltına alınmaya çalışılan) bu asker kendisine ateş ettiklerini düşündüğü 2 subayı sırayla vurarak öldürüyor.”

Haaretz’in haberine nazaran, birinci belirlemelere nazaran iki bölük kumandanı devriye sırasında Nebi Musa üssü yakınlarında “şüpheli şahıs” gördüklerini sanarak havaya ateş açtı. Bir öteki asker ise kendisine ateş açtıklarını sanarak 2 askeri vurarak öldürdü.


İsrail Başbakanı Naftali Bennett bir taziye iletisi yayımlayarak yaşanan olayı “oldukça üzücü” diye niteledi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da olaya ait “derin üzüntü” duyduğunu belirterek “bu biçimde bir felaketin yenidenlanmaması için kapsamlı bir soruşturma” yapılacağını deklare etti.