İzmir Bergama’ya 5 yıldızlı otel mutfağı konforunda Aşevi

RAM

New member
İzmir Bergama’ya 5 yıldızlı otel mutfağı konforunda Aşevi
İZMİR (İGFA) – İzmir’in Bergama ilçesinde 5 yıldızlı otel mutfağı konforuna sahip aşevi yeni hizmet binası için açılış merasimi düzenlendi.

Eski Dokuma Fabrikası’nda düzenlenen yeni aşevi hizmet binasının açılışına İlçe Kaymakamı Avni Oral, Belediye Lideri Hakan Koştu, Bergama’da aşevi hizmetini birinci vakit içinderda başlatan AK Parti evvelki periyot Belediye Lideri Raşit Ürper, AK Parti İzmir Vilayet Lider Yardımcısı Deniz Doğan, Cumhur İttifakı AK Parti Bergama İlçe Lideri Sebahattin Hoş, MHP İlçe Lideri Hasan Hüseyin Engin, Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Lideri Gültekin Şimşek, Protokol Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Liderleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Aşevinde her gün 700 bireye 3 kap sıcak yemek pişirildiğini ve gereksinim sahiplerinin meskenlerine kadar gdolayıldüğünü açılış konuşmasında anlatan Belediye Lideri Hakan Koştu, açılışı yapılan yeni binada ise yılın 365 günü gereksinim sahibi vatandaşlara hijyenik şartlarda sıcak yemek hizmeti vermeye devam edeceğini söylemiş oldu.


2004-2009 yılları ortası devrin AK Partili Belediye Lideri Raşit Ürper tarafınca başlatılan aşevi hizmeti bugün açılışını yaptığımız yeni binasında 5 yıldızlı otel mutfağı konforunda hizmet sunmaya devam edeceğini belirten Lider Koştu, “Belediyemizin, İlçe Kaymakamlığımız Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile aşevimiz günde üç kap sıcak yemek çıkarmaya aralıksız devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda 11,5 ton et bağışı yapılan aşevinde yıllık yaklaşık 2 ton salçanın kullanıldığını, 6 bin litre ayçiçek yağı, 8 ton kuru fasulye, 10 ton pirinç, 8 ton makarna, 5 ton nohut kullanıldığını söz eden Lider Koştu, “Ayrıca 250 bin adet ekmek ve gelen bağışlar dışında 8 ton et ve 20 bin ton beyaz ete daha muhtaçlık duyuyoruz. Bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimizden bir daha bağışta bulunmalarını bekliyoruz. Her birisine buradan bir sefer daha teşekkür ediyorum. Her birisinden Allah razı olsun. Hayırlarını Allah kabul etsin” dedi.