Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar’dan Halil Falyalı açıklaması: Üzgünüm, bedelli bir kardeşimizdi

RAM

New member
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar’dan Halil Falyalı açıklaması: Üzgünüm, bedelli bir kardeşimizdi
Kıbrıs Postası’nda yayınlanan Sabah Postası isimli programa internetten katılan Tatar, ‘oldukça üzgün olduğunu’ kaydederek, Halil Falyalı cinayetinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Kolordu Komutanlığı ile görüştüğünü koordineli biçimde araştırılacağını belirtti.

En büyük temennisinin sorumluların bir an evvel bulunması olduğunu söz eden Tatar, ‘olay niçiniyle her insanın yaralandığını’ tabir etti. Tatar, PGM Müdürü ile temaslarının sürdüğünü ve ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı olarak da açıklama yapacağını lisana getirdi.

Akşam saatlerinde denizin dalgalı olduğunu ve kıyı güvenliğin de varlığına işaret ederek, deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olamayacağının iletildiğini söyleyen Tatar, güvenlik ünitelerinin, Türkiye’deki güvenlik güçleriyle iş birliği içerisinde olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı, “Üzüntümü paylaşmak istiyorum, pahalı bir kardeşimizdi, bu ülkeye yatırımlar yapmıştı, hayli beşere uygunluk yapmıştı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim yapmamız gereken bu işi takip etmek ve sorumluluları ortaya çıkarmak. Temaslarımı sürdürüyorum” diye ekledi.