Meta yeni kesintiler hazırlıyor: Facebook hesaplarını desteklemek için binlerce yayın geliyor

Muqe

New member
Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın arkasındaki şirket olan ve Zuckerberg’i meta evrenine taşıyan Meta’da yeni kesintiler görülüyor.

Meta bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkarmaya hazırlanıyor. Ajans bunu bildirdi Bloomberg bazı kaynaklara göre Mark Zuckerberg’in yeni kesintileri finansal hedeflerden kaynaklanıyor.

Daha verimli bir organizasyon olma çabasıyla geçen Kasım ayında %13 oranında kesintiye giden Zuckerberg, şimdi finansal hedefler için binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı düşünüyor. Meta, bir önceki kesinti turunda, ilk büyük işten çıkarmasında 11.000 iş pozisyonunu eledi.

Alphabet, Amazon, Intel, Microsoft ve Salesforce gibi büyük teknoloji şirketlerinin başlattığı birçok yeniden yapılandırma planı arasında Zuckerberg’in işten çıkarılacağına dair söylentiler devam ediyor. Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın sahibi olan şirketten henüz resmi bir onay gelmedi.

Ancak genel müdürün son çeyreğin rakamlarından sonraki son açıklamaları, her halükarda grubun küçülmesinin henüz bitmediğini gösteriyor. CEO aslında 2023’ün “verimlilik yılı” olacağını ve şirketin “daha güçlü ve daha çevik” olmayı hedeflediğini açıklamıştı.







konular