MI5: Bir Çin casusu İngiliz parlamentosunda faaliyet yürütüyor

RAM

New member
MI5: Bir Çin casusu İngiliz parlamentosunda faaliyet yürütüyor
İngiltere Parlamento Lideri Lindsay Hoyle tarafınca milletvekillerine gönderilen bir mektupta, “MI5’in kendisini, Christine Lee isimli hanımın Çin Komünist Partisi ismine siyasi müdahale faaliyetlerinde bulunduğu ve burada parlamentodaki üyelerle ilgi kurduğu” konusunda uyardığı bilgisi yer aldı.


İstihbarat servisinin ihtarında, avukat olan bayanın, milletvekilleri ve milletvekilleri adaylarının yanı sıra şu anda dağılmış olan İngiltere-Çin parlamento kümesi üyeleriyle bağlantı ortasında olduğu söz edildi.


İkazda, “Lee’nin, Çin Komünist Partisi’nin Birleşik Cephe Çalışma Departmanı ile uyum ortasında gizlice hareket ettiğine ve İngiltere’de siyasi müdahale faaliyetlerine karıştığına karar verildi.” tabirleri yer aldı.


“Parlamento güvenlik müdürü ile temasa geçin”


Parlamento Lideri da milletvekillerinden, Lee’nin kendilerine yaklaşması halinde parlamento güvenlik müdürü ile temasa geçmelerini istedi.


İngiliz basını, bu ikaza karşın kelam konusu kişinin hudut dışı edilmediği yahut hakkında kovuşturma başlatılmadığını yazdı.


Çin’in casusluk faaliyetleriyle ilgili telaşlar, İngiltere’de giderek artıyor. Dış istihbarat servisi MI6 Lideri Richard Moore, Çin’in “en büyük tek önceliği” haline geldiğini belirtmişti. İngiltere, 2020’de gazeteci üzere davranan 3 Çin casusunu hudut dışı etmişti.