Pratolongo (Assobirra): “Kalite ve araştırmada ileriye atlayın”

Muqe

New member
“İtalya Agri -Food'da Made Made Mükemmelliği gibi, Dünya'da ve Bölgelerde sağlam kökleri olan bir ürün”. Böylece bira bugün kalite ve iletişim üzerinde yapılan uzun bir çalışma ışığında algılanıyor, Alfredo Pratolongo, Assobirra Başkanı.

Sektör, ayrıca teşekkürler Araştırma ve İnovasyona Yatırımlar Yılda 100 milyon avroyu aşan, çok büyüdü, sadece büyük olanların değil, aynı zamanda niş gerçekliklerin de değerini teşvik etti. Uzman, “Üretim, zevk ve alışkanlıklardaki değişimi yansıtan yeni eğilimlerle giderek daha özenli ve ileri düzeyde tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılıyor” diye ekliyor.

Piyasada güç elde ederek geçen trendlerden biriIşık biralarına ilgiİyi içilebilirlik ve alkolik içerik ile karakterize edilen lagerler. “Arkasında, özellikle geçmişe kıyasla muazzam bir şekilde gelişen ve birçok durumda geleneksel olanlara çok az şeyleri olan ve 0.0'ı uygun hale getiren tatlar sunan, bira organoleptik bira bakış açısından sürekli bir çalışma var. Yeni tüketim durumları için, “diyor Pratolongo.

Başka bir merkezi yön Bölge ile bağlantıMalzemelerin kalitesini artıran çözümlerle, gıda kombinasyonu için giderek daha uygun tarifler geliştirmek. Bu birİtalyan toplama kamplarına artan ilgiBölgelerin hammaddelerini geliştiren zanaat ve yerel biralar dahil. Aslında, tüketiciler gastronomik kombinasyonlara dayalı bira seçme, duyusal deneyim kavramını artırma ve artık sadece şirkette tüketilecek basit bir içecek değil. Bunda, kalite ve lezzetin yanındaki değer yönlerini iletmeyi amaçlayan hedeflenen iletişim kampanyalarının değeri de vardır.

Buna ek olarak, sürdürülebilirlik önemli bir rol oynamaktadır çünkü bira sektörü, çevresel etkinin azaltılmasına yönelik seçimlerle tüketici talebini yanıtlıyor, örneğinGeri dönüştürülebilir ambalaj kullanımıSu tüketiminin azaltılması ve kısa tedarik zincirlerinin geliştirilmesi. Ürünlerde, bunları önerme yolunda ve bazı durumlarda da üretim süreçlerinin verimliliğine yol açan tüm yönler.

Sonra başka bir evrim motoru var, daha sağlıklı bir yaşam tarzına dikkat. Dernek Başkanı, sıklıkla alarmist politikaların ve beyanların yanıltıcı olma riskinin bulunduğu bir bağlamdan şikayet etse bile, üreticiler tarafından olumlu bir şekilde memnuniyetle karşılandı. Üreticiler Derneği Başkanı'nı vurgular. “Üreticiler derneğinin başkanını vurgular.” Üstelik İtalya, daha az alkol içen Avrupa ülkesi.

Genel olarak, bira İtalya'da mükemmel bir üne sahiptir. Buna ek olarak, üretim zamanla büyüdü ve bugün kendimizi büyük Avrupalı bira üreticileri arasında bir ara konuma getiriyoruz. 2023'te 17.4 milyon hectoliter'a ulaştı, bir rakam bir önceki yıla göre biraz azaldı, ancak yine de ön oyunlardan daha yüksek. Çoğu kısmı yurtdışında biter, Birleşik Krallık ana çıkış pazarı ve güçlü bir büyüme olarak Fransa Ve Arnavutluk. İtalya aynı zamanda Büyük Britanya'dan sonra ve İspanya, Almanya ve İrlanda'dan önce, tüketimin% 36'sından fazlasını ağırlamaya gelen ikinci ithal ülkedir.

Brassicolo sektörü, dış pazarlardaki İtalyan şirketlerinin rekabet gücünü cezalandıran diğer Avrupa ülkelerine kıyasla hala yüksek bir vergilendirmeden şikayet ediyor. “İtalya'daki bira üzerindeki tüketim görevleri, yerel üreticilerin vergilerden neredeyse dört kat daha az ödediği ve yerel şirketleri İtalyan şirketlerden daha rekabetçi hale getirdiği Almanya gibi ülkelerden önemli ölçüde daha yüksektir.” Pratolongo.

İtalyan pazarının bir diğer ayırt edici unsuru Ülkemizin gıda kültürü ile güçlü bağlantı. “Son 15 yılda İtalyanların Bira Kültürü büyüdü. 2000'li yılların başlarına kadar bu ürün takdir edildi, ancak çok az bilinen, çeşitlilik bugün daha düşüktü. İtalya'daki bira artık bir yemek içeceği haline geldi, gayri resmi konvivi ile tanımlandı , hafiflik, çok yönlülük, doğallık ve düşük alkol içeriği veya alkolsüz olmayan özellikleri için takdir edilmektedir “.