Sendikalar tüm ülkeyi zincire vurdu

RAM

New member


Hayır, bu ihtar artık bir uyarı değil


Hava ve demiryolu trafiğinde paralel bir grevin yanı sıra otobüs, S-Bahn ve U-Bahn trenlerinde arızalar ve hatta yollarda kısıtlamalar, çünkü Autobahn GmbH çalışanları aynı anda işe gitmeyecek. :

Almanya 30 yılı aşkın süredir bu büyüklükte bir grev yaşamamıştı. Sendikalar tüm ülkeyi zincire vurarak kaslarını esnetiyor. Herkesin zararına.

Bu noktada Alman ekonomisine ve dolayısıyla refahımızın temeline mal olan milyonlarla başlamaya gerek yok. Adımın temelde ne anlama geldiği çok daha önemli ve eleştiriye daha layık: Tüm sendika manzarasını temsil eden Verdi ve EVG, iyi bir geleneğe veda ediyor.

Gerçekte, Almanya’daki sendikalar hem taleplerinde hem de bu talepleri gerçekleştirme yollarının seçiminde her zaman sorumlu tutulmuştur. Darbeleri – hatta sert olanları – hedefli bir şekilde ve yalnızca aşırı durumlarda kullandılar. Neredeyse her zaman ölçü ve ortalama ilkelerine bağlı kaldılar, genellikle diğer ülkeleri tekrar tekrar rahatsız eden genel grevlerden kaçındılar.

Şimdilik o değerler gitmiş gibi görünüyor en azından şimdilik. Şu anda ilan edilen grev bir savaş ilanı değil, bir savaş ilanıdır. Görünüşe göre işverenlere, Almanya’nın da Fransa ölçeğinde endüstriyel eylemde bulunabileceğini göstermek istiyorlar.

Bununla ilgili kötü olan şey: tüm bunlar ihtiyaç duymadan oluyor. Örneğin Verdi, sendika şimdi ülkeyi felç etmeden önce kamu sektöründeki toplu pazarlık anlaşmazlığında üç tur müzakere bile beklemedi. Müzakere masasında çok şey yapılabilirdi.

Sendikalar artık bir an önce bunlara geri dönmelidir. Bunu yapmazsanız, kendinizi sonsuza dek açığa çıkarın ve zaten muhtemel görülen şeyi kanıtlayın: Bu grev artık bir uyarı değil, yıllarca süren büyük çatışmaların, toplumsal bir bölünmenin başlangıcıdır.