Superbonus 110, villalar için uzantı

Muqe

New member
MİLANO – doğru gidiyoruz müstakil evler için %110 Superbonus son tarihinin 30 Haziran’a uzatılması 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle toplam müdahalenin %30’u tamamlanmıştır. Bugüne kadarki mevzuat gereği ay sonuna kadar tamamlanması gereken işler.

Bina ikramiyesi kararnamesi raportörü, satışı ve faturadaki indirimi etkin bir şekilde kapatan ve önümüzdeki hafta canlanacak olan uzatmanın işaretini verdi. Sözcü Andrea De Bertoldi (FdI), “En azından 30 Haziran’da müstakil evler için bir uzatma olacağını tahmin edebiliyorum, işi tamamlamak için en az üç ayları daha olacak” dedi. Eutekne, Ulusal Muhasebeciler Konseyi ve Roma Muhasebeciler Birliği tarafından düzenlenen bina ikramiyeleri konulu konferans. De Bertoldi, “Daha fazla zaman verip veremeyeceğimizi anlamak için çalışıyoruz” dedi.

Ekonomi Bakanı da aynı randevuda konuştu, Giancarlo Giorgetti, fenomeni kontrol altına alma ihtiyacına gerçekten geri dönen. Süper ikramiyeden “yılda 60 milyar vergi kredisi elde edilir, bu da 120 milyara dönüşür, ancak rakam sürekli gelişiyor, Devlet için daha düşük gelirler 2026’ya kadar yayılıyor” dedi – Bunun vadesi gelen bir borç olduğunu anlamadıysanız Devlet ödemek zorunda kalacak ve bu rakamlar sürdürülemez”. Ve ekledi: “Artık yapılamayan transfer tuzağına iyi niyetli yeni insanları çekmekten kaçınmalıyız. Kararnameyi çıkardık ama transfer çoktan bitti çünkü piyasa zaten kendi kendine sular altında kaldı.” Giorgetti daha sonra şunları söyledi: “Hükümet, ikramiyelerin artırılmasının ikinci aşamasına ilişkin tartışmalara kesinlikle açıktır. Hükümet ve parlamentonun kabul edeceği herhangi bir teklif, sağlam ayaklar üzerinde yürümeli ve yeni muhasebe kurallarını dikkate almalıdır. Bu, %110 politikasının devlet hesaplarını tehlikeye atarak üstlenmekten kaçındığı genellikle kolay olmayan seçimler. CDP ve Poste tarafından Superbonus kredisi satın alma olasılığının yeniden açılmasına gelince, “bana bağlı değil, onlara sormalısın”.

Bu kredilerin serbest bırakılması üzerine, Gelir Müdürü, Ernesto Maria Ruffini“Bankacılık sistemi müdahale etmek zorunda değil ama şu anda dolaşımda olanın kontrol edildiğinden emin olabilir” diye ekledi. Yürütmenin, geçmiş işlerin kredilerini emmek için bankacılık sistemi üzerinde yaptığı baskıyla el ele giden sözler, ancak şirketlerin ve lehdarların karnında kaldı: 20 milyarın biraz altında. . Abi ve Ance’in talep ettiği alternatif ise, F24 üzerinden ödenen cari hesap sahiplerinin vergi borçlarının kredilerin mahsup edilmesi için kullanılabilmesi. Bununla birlikte, nakit sıkıntısı korkusu nedeniyle yürütmeyi ikna etmeyen bir çözüm.

Bir de 2022 yılında tahakkuk eden kredinin devir bildiriminin Gelir İdaresine iletilmesi konusu var: son tarih 31 Mart. Ancak bir derogasyon, yani banka veya devralan ile henüz ön soruşturma aşamasında olsa bile havalenin iletilme olasılığı üzerinde çalışılıyor. Son olarak, kesin satış ve fatura indirim tuzağının 16 Şubat’ta tetiklendiği dikkate alındığında, bedelsiz binada yapılan işlerin (demirbaş veya kazan gibi dolayısıyla işe başlama beyannamesi taşımayan) işlerin de açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. (işlerin sayısı), banka havalelerinin veya müdahalenin 16 Şubat’tan önce başlatıldığına dair kendi kendine sertifikaların ibrazı temelinde bir transfer veya indirime neden olabilir.







konular