TABİP her insanın beğenisini kazanıyor

RAM

New member
TABİP her insanın beğenisini kazanıyor
Kocaeli Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Büyükşehir’in hayata geçirdiği TABİP Projesi kapsamında biberiye, nane ve melisa tarlalarını gezdi.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafınca hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesiyle (TABİP) Kocaeli, tıbbi ve aromatik bitki üreticiliğinin merkezi olma yolunda ilerliyor. Ziraî kalkınma atağına takviye olan TABİP kapsamında Kocaeli Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ekilen tarlaları gezdi. birinci vakit içinderda kontrat yapılan çiftçilerin Kandıra’daki tarlalarını gezen iştirakçiler, Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki ekiminin yaygınlaştırılması çalışmalarını şahsen yerinde görürken, eserleri de inceleme fırsatı buldu. TABİP kapsamında ekim yapılan tarlada iştirakçilere proje hakkında bilgi verildi.

“BAŞKANIMIZ TAHİR BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

İnceleme seyahatine katılanlar ekim alanlarının akabinde Başiskele Kullar’da inşa edilmeye devam eden Büyükşehir’in Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve Sürece Tesisini de ziyaret etti. Biberiye, tıbbi nane ve melisa bitkilerinin işleneceği merkezi gezen ve yetkililerden bilgi alan iştirakçilerden Kocaeli Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici Firdevs İkram, TABİP’in bu kadar teferruatlı olduğunu bilmediğini ve çalışmanın epey güzeline gittiğini anlattı. Kartepe Halk Eğitim Merkezi’nde çalışan Tülay Özer ise “Büyükşehir’in bu biçimde bir projesi olduğunu yeni öğrendik. Benim de bir tarafım çiftçi. Bu projeden dolayı epeyce mutlu kaldım. Liderimiz Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz” diye konuştu.