Zuckerberg ve Trump içindeki zımnî mutabakat ortaya çıktı

RAM

New member
Zuckerberg ve Trump içindeki zımnî mutabakat ortaya çıktı
Max Chafkin’in ‘The Contrarian: Peter Thiel ve Silicon Valley’s Pursuit of Power’a bakılırsa Thiel; Trump’ın hem damadı tıpkı vakitte o periyodun Beyaz Saray danışmanı olan Jared Kushner ve Zuckerberg içinde bir mutabakat olduğunu duydu. Muahedeye göre toplumsal medya platformu hükümetin düzenlemelerinden muaf tutulacak, bunun karşılığında da Trump’ın içeriklerini denetlemeyecekti.


Zuckerberg ve Facebook tezleri reddetse de New York Magazine, salı günü çıkacak olan kitaptan detaylar verdi. Örneğin, 2020’deki Black Lives Matter protestoları sırasında Twitter, Trump’ın bir gönderisini gizledi. Öte yandan Facebook, Trump’ın karmaşaya niye olabilecek içeriklerini engellemedi ve bu bahiste tenkitlerle karşı karşıya kaldı.


Facebook’un eski global bağlantılardan sorumlu lider yardımcısı Nick Clegg ise şirketin Eylül 2019’da siyasetçilerin gönderilerini denetim etmeyeceğini deklare ettiğını, kitapta belirtilen akşam yemeğinin ise bir ay daha sonra Ekim 2019’da gerçekleştiğini söyleyerek şirketi savundu.